Diferența dintre poloul românesc și cel italian s-a văzut foarte clar în disputa dintre CSM Oradea și CC Ortigia din cadrul manșei tur a semifinalei Euro Cup. Astfel, la capătul unei partide în care jocul a fost echilibrat doar pe parcursul primului sfert, vicecampioana României a fost învinsă 4-10 (1-1, 1-4, 1-4, 1-1) fiind ca și eliminată din competiție.

În fața unui public numeros cum rar se vede în Bazinul Ioan Alexandrescu, poloiștii orădeni practic n-au contat în fața unui adversr care pe final și-a permis să reducă turația motoarelor simțind valoarea limitată a oponentului pe care-l avea în față. În ciuda faptului că înaintea partidei, antrenorul Dorin Costrăș își evalua corect adversarul, acesta spera ca elevii săi, într-o formă excelentă în acest debut de an și având suportul publicului, să producă surpriza și să învingă a treia clasată din campionatul Italiei. S-a dovedit că optimismul său a fost nerealist, Oritigia fiind cu o clasă peste orădeni. E imposibil să emiți pretenții atunci când nu ești capabil să găsești soluții pentru a arunca la poartă sau atunci când se întâmplă să nu ai curajul să o faci pasând responsabilitatea în special către japonezul Inaba. Nici Pjetlovic n-a fost în cea mai bună zi a sa dar un portar are nevoie și de o defensivă puternică în față. Oradea atât a putut demonstrând că până aici i-a fost limita la capătul unui sezon competițional european totuși foarte bun câtă vreme a ajuns în semifinalele întrecerii. Returul practic nu mai conteză, Ortigia fiind ca și calificată în finală unde, destul de probabil, îi va întâlni pe conaționalii de la Brescia (6-3 cu Eger în prima manșă), a doua clasată din campionatul Italiei. Așadar există mari șanse ca finala Euro Cup să fie una italiană. CSM Oradea rămâne să se focuseze pe campionat unde poate încerca surpriza la fel cum a făcut-o în Cupa României. Cu toate acestea va fi extrem de greu deoarece finala competiției interne nu se va disputa într-o singură manșă cum se întâmplă în competiția KO. De apreciat prezența în tribune a numeroși sportivi de la alte secții ale CSM Oradea cu mențiunea că aceasta ar fi fost „sugerată”, conform unor surse, de către conducătorul clubului orădean. Exprim o opinie personală spunând că e cel puțin nepotrivit. Consider că trăim în democrație, iar libertatea de alege ceea ce facem cu timpul liber trebuie să ne aparțină exclusiv.

 

„Importanța meciului ne-a marcat”

Deși scorul vorbește foarte explicit despre cum s- desfășurat partida se cuvine să menționăm că orădenii au fost primii care au marcat prin Bogdan Remeș dar au și ratat apoi o aruncare de la 5 metri prin internaționalul Vlad Georgescu. În cele din urmă primul sfert s-a terminat la egalitate, 1-1. În sfertul al doilea, italienii au marcat primii, dar gazdele au egalat destul de repede prin Yusuke Inaba. Apoi totul s-a ruinat, CC Ortigia marcând 5 goluri consecutive până în minutul 20. Silvian Colodrovschi a făcut 3-7 în minutul 21 după care au urmat alte trei reușite la rând ale vizitatorilor. De menționat golul 9 al italienilor, înscris în minutul 23, care a fost o bijuterie, Pjetlovic neputând face nimic la o aruncare cu fără forță dar cu mult efect, la colțul lung. Ultimul gol al bihorenilor a fost înscris de Inaba din aruncare de la 5 metri. Pe perioada ultimului sfert, Dorin Costrăș a solicitat 2 timpi de odihnă pentru a încerca să-și trezească băieții astfel încât aceștia să reușească să mai strângă scorul cât de cât. A fost însă imposibil, oaspeții fiind prea puternici. Totuși aceștia n-au mai forțat astfel încât secvnța decisivă s-a încheiat la egalitate, 1-1. De la italieni s-au evidențiat Christian Napolitano, autorul a 3 goluri, și portarul Stefano Tempesti care a avut câteva intervenții spectaculoase. „Importanţa meciului ne-a marcat enorm de mult, chit că am început relativ bine, am avut 1-0, am avut chiar şansa să ne ducem la 2-0, după care echipa a început să sufere. Am avut în faţă un adversar bine organizat, disciplinat, cu o bună pregătire fizică. Ei ne-au bătut uşor, uşor, pas la pas. Noi nu am putut să ţinem nici ritmul, nici controlul asupra partidei şi eu cred că rezultatul este just”, a declarat, la finalul partidei, Dorin Costrăș, antrenorul echipei CSM Oradea.

Returul va avea loc săptămâna viitoare, miercuri, 4 martie, în Italia.