Echipa pregătită de către George Tăutu a avut parte în cele din urmă de un amical de lux la finele săptămânii trecute deşi iniţial era prevăzut să joace în compania lui CSU Suceava, formaţie din subsolul clasamentului Ligii Naţionale. CSM Oradea şi-a măsurat puterile cu Potaissa Turda, a patra forţă a handbalului românesc în acest moment.

Cu doar o săptămână înainte de data stabilită de către Federaţia Română de Handbal pentru începerea playoff-ului, handbaliştii de la CSM Oradea au avut programate două jocuri de verificare. Jocul de vineri a fost un adevărat regal pentru bihoreni. Dacă iniţial, conform programării, roş-albaştrii ar fi trebuit să se verifice în compania echipei CSU din Suceava, a 11-a clasată din Liga Naţională, până la urmă, din cauza unor probleme medicale invocate de moldoveni care nu s-au mai deplasat în Ardeal, orădenii au avut şansa să evolueze în compania uneia dintre cele mai puternice echipe din handbalul românesc.

 

De la egal la egal, până la pauză

Oradea a ţinut pasul în prima repriză cu una dintre echipele româneşti care ne reprezintă ţara în competiţiile europene, rezultatul după primele 30 de minute fiind 14-13 în favoarea amfitrionilor. După pauză însă, Potaissa a arătat de ce se află printre primlele echipe în Liga Naţională, rezultatul final al partidei fiind 42-30. Din păcate însă, regalul handbalistic de la Turda nu s-a terminat doar cu înfrângere, ceea ce era până la urmă de aşteptat, ci şi cu pierderea a doi jucători, Mledenciu şi Sfârlea, aceştia suferind accidentări. Cei doi se alătură lui Ghiţă Mateaş şi Bogdan Munteanu, handbalişti indisponibili de mai multă vreme.

 

După acelaşi tipar, la Timişoara

În cel de-al doilea amical susţinut ieri la Timişoara, orădenii au pierdut aproape la acelaşi scor, 41-30 (20-18), în compania lui Poli, a 12-a clasată în Liga Naţională. După cum se poate observa, bihorenii au făcut din nou o primă repriză bună având în vedere adversarul dar după pauză situaţia s-a modificat urmând acelaşi tipar din partida cu Potaissa. O explicaţie pentru căderea fizică din reprizele secunde ar fi perioada scurtă de la stagiul de pregătire montană efectuat la Stâna de Vale.

 

În continuare, formaţia orădeană se va pregăti pe plan local pentru playoff-ul care este programat să sebuteze pe 22 ianuarie. CSM Oradea s-a calificat de pe primul loc în playoff-ul de promovare alături de alte şapte formaţii: CSU Galați și Poli Iași (Seria A), CS Medgidia și CSU Pitești (Seria B), CSM Reșița (Seria C), CSM Sighișoara și CSM Odorheiu Secuiesc (Seria D). Primele două clasate vor accede direct în Liga Naţională, iar locurile 3-4 vor disputa baraj de promovare în compania unor adversari din primul eşalon.