CSM LPS Bihorul Oradea are un parteneriat cu U BT Cluj-Napoca în vederea participăriii celei din urmă la Euroleague Basketball Adidas Next Generation Tournament Qualifier, competiție care se va desfășura în perioada 19-21 februerie, la Belgrad. În baza acestei colaborări, jucătorii orădeni Vlad Marinău, Luca Năstruț și Marian Schmidt vor evolua pentru formația din orașul de pe Someș.

Toți cei trei tineri baschetbaliști sunt legitimați la CSM LPS Bihorul Oradea, iar acordul dintre bihoreni și clujeni este în beneficiul baschetului românesc. „Beneficiile unei experiențe de această natură pot fi de mare utilitate tuturor părților implicate, iar oportunitatea de a juca la acest nivel nu trebuia ratată atunci când ea se ivește. Pe această cale, clubul nostru transmite felicitări lui U-BT Cluj-Napoca pentru participarea la această competiție, una în care sportivii legitimați la CSM Oradea ar putea juca dacă toate condițiile existente în contextul actual vor permite acest lucru”, transmite CSM Oradea prin intermediul site-ului oficial. Cei trei sportivi se vor alătura lui U BT Cluj pentru o perioadă de pregătire care se va desfășura înaintea competiției de la Belgrad, întrecere care este destinată juniorilor (categoria U18, sportivi născuți după 1 ianuarie 2003). În cadrul evenimentului vor participa următoarele echipe: Partizan Belgrad, Steaua Roșie Belgrad, Mega Belgrad, Buducnost Podgorica (Muntenegru), Olimpija Ljubljana (Slovenia), Kuban Krasnodar (Rusia) și Maccabi Tel-Aviv (Israel). Echipele au fost repartizate în două grupe.

Programul formației clujene:

Vineri, 19 februarie 2021

Ora 10:00 – Steaua Roșie Belgrad - U-BT Cluj-Napoca

Ora 20:00 – U-BT Cluj-Napoca - Partizan Belgrad

Sâmbătă, 20 februarie 2021

Ora 14:00 – Maccabi Tel Aviv - U-BT Cluj-Napoca

Duminică, 21 februarie 2021, se va desfășura jocul de clasament. Toate meciurile se vor disputa în cocheta Arena FMP de lângă Belgrad.