Cu toate că inițial, la convocarea lotului lărgit din data de 30 mai de la bazinul Dinamo din Capitală, alături de Gergelyfi s-au mai aflat Levente Vancsik și Raul Gavriș, iar ulterior, pentru Benu Cup din Ungaria au mai fost convocați doar primii doi, iată că la Europeanul de la Barcelona va fi dus doar unul singur dintre cei trei poloiști ai CSM DIGI Oradea pe care selecționerul Dejan Stanojevic i-a avut în vedere.

Echipa națională de polo a României a deplasat pentru competiția din Spania, care debutează astăzi și se va desfășura pe parcursul următoarelor două săptămâni, un lot de 13 jucători. Prezență obișnuită în cadrul acțiunilor echipei naționale, Robert Gegelyfi este un component de bază al echipei orădene pregătite de cuplul de antrenori Dorin Costrăș și Ciprian Cîmpianu chiar dacă inițial, la sosirea sa în urmă cu un an, cei doi tehnicieni nu îi oferise un rol foarte important în angrenajul vicecampioanei naționale.

Programul tricolorilor la Euro 2018

Selecționata României debutează la Europeanul de polo astăzi de la ora 20.30 atunci când va înfrunta puternica națională a Serbiei din lotul căreia va face parte și Gojko Pjetlovic, fostul portar al CSM Digi. În cel de-al doilea joc, miercuri de la ora 14.00, tricolorii se vor duela cu reprezentanții Slovaciei, urmând ca vineri, 20 iulie, de la ora 17.00 să înfrunte echipa Rusiei. Prima clasată din grupă se califică direct în sferturile de finală urmând ca ocupantele locurilor 2-3 să se bată în playoff pentru a atingea aceeași fază a întrecerii. Ultimele clasate vor continua competiție în turneul locurilor 13-16. De menționat că la Europeanul din Spania CSM Digi va mai avea un reprezentant. Este vorba despre golghetereul Jesse Koopman, cel care va apăra culorile Olandei.

Cei 13 jucători care au făcut deplasarea în Spania sunt: Marius Tic și Șerban Abrudan (portari), Cosmin Radu, Tiberiu Negrean, Robert Gegelyfi, Mihnea Gheorghe, Tudor Fulea, Vlad Georgescu, Andrei Prioteasa, Mihnea Chioveanu, Nicolae Oanță, Alexandru Ghiban și Victor Antipa.

Echipa națională a României are ca obiectiv calificarea în sferturile de finală, printre primele opt reprezentative ale continentului.

GRUPELE CAMPIONATULUI EUROPEAN 2018

Grupa A: Germania, Georgia, Italia, Ungaria
Grupa B: Muntenegru, Malta, Franța, Spania
Grupa C: Croația, Turcia, Olanda, Grecia
Grupa D: Rusia, Serbia, Slovacia, Romania