În meciul 4 al finalei Ligii Naționale de baschet masculin formația orădeană a suferit o corecție de neimaginat pe propriul teren. U-BT Cluj-Napoca s-a impus la 28 de puncte diferență (80-108), asta după ce încă de la pauză alb-negrii aveau nu mai puțin de 30 de puncte avantaj, rezultat 58-28. În acest context, scorul general al finalei a ajuns 3-1 în favoarea lui U-BT care astfel va juca cu trofeul pe masă în partida de joi seara, de pe propriul teren.

Suporterii echipei de baschet masculin din Oradea greu pot găsi în memorie o umilință atât de mare suferită de echipa pe care o prețuiec indiferent de competiția în care a evoluat CSM CSU. Să te afli cu un deficit de 30 depuncte încă de la pauză, pe propriul teren, parcă e totuși prea mult pentru o formație care se bate pentru titlul de campioană națională. Evindent că este cunoscut faptul că în acest sezon competițional U-BT a trecut la un nivel mult superior din punct de vedere al performanței iar rezultatele acesteia din Eurocup dovedesc din plin asta. Cu toate acestea parcă este greu de acceptat să pierzi atât de clar un meci după ce în urmă cu doar două zile reușeai să învingi acea formație. Oaspeții au adoptat o tactică pentru care antrenorul Cristian Achim nu a găsit antidot. Alb-negrii au mitraliat defensiva orădeană cu aruncări interminabile de la distanță și din păcate acestea și-au atins ținta într-o proporție de aproape 60%, ceea ce este enorm pentru un joc din finală. Este evident că U-BT se află la un alt nivel iar dacă CSM CSU își dorește să se bată cu șanse cu această formație e necesar un alt nivel de investiții în echipă. „Echipa din Cluj a fost astăzi mai bună, net mai bună. Procentajele vorbesc în acest sens: 58% la 3 puncte, într-un meci de finală în care arunci de 31 ori. Pare puțin ireal. Sunt jucători de mare valoare. Știam acest lucru. Noi am încercat să ne luptăm. Atât am putut astăzi. Primul meci a lăsat urme asupra noastră. Mergem la Cluj cu dorința să mai aducem un meci la Oradea. Vom vedea dacă se poate”, a declarat Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea, la finalul partidei.

„Când prind o zi ca aceasta sunt imposibil de învins”

Tehnicianul formației bihorene a recunoscut superioritatea evidentă a adversarului despre care crede că e imposibil de învins atunci când se află la un nivel înalt ca formă sportivă. „Am avut o problemă de reintrare în focus. La meciul precedent a avut o loc descărcare fizică, mentală, emoțională, din toate punctele de vedere. Când am vorbit prima dată despre acest aspect fizic, m-am referit fix la chestia aceasta, la faptul că nu știu dacă vom reuși să ne întoarcem la acel nivel, să ne revenim din toate punctele de vedere. Așa cum s-a văzut, nu am fost capabili să repetăm performanța. Ceea ce oricum era foarte greu. În plus, când primești coșuri de trei puncte cu asemenea nonșalanță este foarte greu să faci ceva. Știam că Clujul are jucători de mare valoare, iar când prind o zi ca aceasta sunt imposibil de învins. Nu doar de noi”, a mai afirmat Cristian Achim.

„Un public care ne obligă pe toți la mai mult”

Antrenorul roș-albaștrilor a ținut să mulțumească publicului prezent la arenă care a susținut echipa în permanență cu toate că aceasta era umilită de către U-BT Cluj-Napoca. „Am avut din nou un public extraordinar. A fost sală arhiplină. Le mulțumesc tuturor pentru că au venit și au făcut o atmosferă atât de frumoasă chiar dacă jocul nu a decurs așa cum ne-am dorit cu toții. Ne-au arătat în această seară cât de importantă este această echipă pentru ei. Faptul că ne-au sprijinit pe tot parcursul celor 40 de minute într-o astfel de desfășurare îmi arată foarte clar că avem un public senzațional, care ne obligă pe toți la mai mult”, a conchis Cristian Achim.