Bachetbaliștii orădeni, campionii României, după victoria obținută în primul joc din deplasare al semifinalei cu U BT, au posibilitatea să-și asigure biletele pentru finală chiar în fața propriilor suporteri. Pentru asta trebuie să câștige următoarele două jocuri de la Oradea, primul fiind programat mâine, de la ora 19.30 (Digi Sport), în Arena „Antonio Alexe”.

Cea mai mare rivaliate sportivă din baschetul masculin românesc al ultimilor ani își dispută un nou episod mâine, la Oradea. Este vorba despre a treia parte din semifinala CSM CSU Oradea – U BT Cluj-Napoca. După primele două jocuri, scorul este egal, 1-1. În partida ianugurală, bihorenii au obținut un succes meritat 90-86 după ce s-au aflat la conducerea partidei în cea mai mare parte a timpului. Deși a făcut totul pentru a-și motiva jucătorii pentru meciul al doilea, Cristian Achim nu a reușit astfel că, exceptându-i pe Wtason și Valeika (recorduri personale de puncte marcate), restul echipei a fost demotivată. În schimb, Mihai Silvășan a modificat față de prima partidă mizând pe Mohammed în detrimentul lui Dykes. Extrem de determinat, americanul de 37 de ani a făcut un joc excelent ajutându-și echipa să se impună cu scorul de 92-82 (la un moment dat Clujul a condus și cu 17 puncte). Dacă omologul său de la Cluj-Napoca a schimbat, Achim a decis să meargă pe mâna acelorași jucători care au câștigat primul meci lăsându-l din nou în tribună pe Sean Barnette.

„Nu știu cât contează avantajul terenului propriu”

Deși este evindet că există un plus în abordarea unei partide pe care o joci în fața propriilor suporteri, Cristian Achim consideră că acest aspect nu este esențial. „Nu știu cât de mult contează avantajul terenului propriu. Cu siguranță contează că vom juca două meciuri în fața propriilor suporteri, dar simplul fapt că vom juca acasă nu va balansa definitiv în favoarea noastră. Trebuie să jucăm corespunzător pentru a ne califica”, a decarat antrenorul CSM CSU după înfrângere din meciul al doilea susținut în BT Arena. Așadar dificil de spus care echipă pornește cu prima șansă, cert este însă faptul că roș-albaștrii vor beneficia de tot suportul publicului orădean pentru a face un nou pas către finală.