Într-o atmosferă senzațională cum orădenii știu să facă la meciurile importante, baschetbaliștii pregătiți de Cristian Achim au învins mai clar decât o arată scorul 82-74 (27-21, 21-11, 17-15, 17-27) pe U BT Cluj-Napoca. Astfel, scorul general al semifinalei Ligii Naționale a devenit 2-1, roș-albaștrii mai având nevoie de un singur succes pentru a accede din nou în finala campionatului.

Familia lui Toni Alexe, prezentă la meci

Partida a debutat cu un moment emoționant, cei aproximativ 2.000 de suporteri orădeni scandând puternic numele lui Toni Alexe asta deoarece în sală se aflau fosta lui soție împreună cu fiica sa, pentru prima dată la un meci de baschet al CSM CSU Oradea (cele două sunt stabilite în SUA).

Au avut și 23 de puncte avantaj

La fel ca în primul joc de la Cluj-Napoca, dar de această dată și mai autoritar, orădenii s-au aflat la conducere în permanență. Determinarea băieților pregătiți de Cristian Achim a fost extraordinară, jucători precum Richard și Watson izbutind recuperări ofensive în ciuda înălțimii pe care o au după cum declara Mihai Silvășan, tehnicianul oaspeților. Evoluția scorului demonstrează perfect faptul că Oradea a jucat la turație maximă pe parcursul primelor trei sferturi. Cum e foarte greu să păstrezi același ritm până la final, căderea din sfertul 4 nu a putut să anuleze ecartul de 23 de puncte (60-37) care se înregistra în minutul 26. De menționat că revenirea Clujului din secvența decisivă a fost posibilă și în contextul în care Oradea i-a pierdut pe toți cei trei oameni înalți care au evoluat până în acel moment, Valeika, Zekovic și Markovic fiind eliminați pentru 5 greșeli personale. Ceva emoții au existat cu un minut înainte de final atunci când U BT a reușit să se apropie la doar 5 puncte după o posesia pierdută de către gazde în propriul teren. Cu toate acestea, bihorenii au gestionat bine ultimele secevțe ale partidei, tactica alb-negrilor, aceea de a acorda deliberat lovituri libere pentru gazde, nefuncționaând. CSM CSU a transformat 8 din cele 10 libere de care a beneficiat în acest interval de timp. Un alt detaliu care a făcut diferența a fost jocul de echipă, fiecare dintre cei 10 baschetbaliști utilizați de Achim reușind să puncteze pentru o victorie meritată. În acest meci trei, un succes pentru care a muncit întreaga echipă, în evidență au ieșit Kris Richard, autorul a 22 de puncte și Dragan Zekovic cu 18 puncte.

Meciul 4, astăzi, de la ora 18.00

Așadar Oradea conduce pe U BT cu 2-1 și mai are nevoie de un singur succes pentru a accede în finală. În schimb, formația de pe Someș este cu „cuțitul la os” fiind obligată să câștige jocul 4 care se va desfășura astăzi, de la ora 18.00 (Digi Sport), în Arena „Antonio Alexe”, dacă dorește să ducă semifinala în meci decisiv.

CSM CSU Oradea: Richard 22 puncte, Watson 8, Fometescu 3, Barnette 9, Valeika 2, Ţîbîrnă 1, Pasalic 4, Nicolescu 5, Nicolescu 5, Zekovic 18, Markovic 10. Nu au jucat: Petrescu, Gavrilă. Antrenor: Cristian Achim. Asistent: Milan Mitrovic

U BT Cluj-Napoca: Dykes 18, Dorsey 10, Calnicenco, Mohammed 10, Török 10, Rasic 2, Kuti 12, Foulland 3, Washburn 9. Nu au jucat: Mureşan, Abu Teir, Vida. Antrenor: Mihai Silvăşan. Asistent: Dorin Pintea

Arbitri: Marius Ciulin, Alin Faur, Dragoş Nicolae