Cum era de aşteptat, diferenţa din primul joc al semifinalei dintre CSM CSU Oradea şi U BT Cluj a fost făcută la ultima fază a meciului atunci când aruncarea lui Todic de la oaspeţi a sărit pe inel refuzând să intre în coş. Aşadar baschetbaliştii pregătiţi de Cristian Achim conduc la general cu 1-0 după ce au câştigat primul meci cu scorul de 72-71 (21-23, 15-14, 19-21, 17-13). Următoarea dispută va avea loc mâine de la ora 20.00.

 

Început perfect de joc pentru orădeni care au reuşit un parţial de 8-0 datorită unei defenisve excelente şi a unor contraatacuri tăioase. Clujenii au ripostat imediat întorcând scorul 11-16 când mai erau 4 minute din primul sfert. Finalul primelor 10 minute a aparţinut gazdelor care au redus din diferenţă apropiindu-se la doar două puncte, 21-23. A doua parte a meciului a debutat cu un adevărat concurs de trei puncte la care s-au înscris Lupusavei, Dykes şi Todic. În continuare, cele două formaţii s-au anulat reciproc astfel că, dacă în primul sfert s-au marcat 44 de puncte, secvenţa a doua a contabilizat doar un total de 29 de puncte (15-14 pentru CSM CSU). Aşa cum se preconiza, caracteristica principală a primei reprize a fost echilibrul.

 

Sfertul al treilea a fost la fel de echilibrat, iar ce a urmat în secvenţa decisivă a fost interzis cardiacilor. Defensiva excelentă a echipei lui Cristi Achim a fost anulată de procentajul modest la runcările de trei puncte (14%). Mai mult, bucuria revenirii lui Martin Zeno a fost umvrită de accidentarea (să sperăm uşoară) a lui Uros Lucic. Nici Bogdan Ţibîrnă nu a fost utilizat deloc cu toate că a fost trecut pe foaia de joc. Deşi nu este cel mai iubit baschetbalist din tabăra orădenilor, Rareş Paşca şi-a adus un aport important în secvenţa decisivă la acest prim succes. Bistriţeanul a reuşit mai multe recuperări şi a obţinut un fault tehnic. Meciul s-a decis la ultima fază atunci când şansa a surâs orădenilor. Clujenii au avut ultimul atac, iar Todic, omul cu ultima aruncare, a trimis mingea în inel care în cele din urmă a sărit din coş spre satisfacţia publicului. Aşadar 1-0 la general, următorul joc urmând să se dispute mâine de la ora 20.00.

 

CSM CSU: Mandache 2 puncte, Nuhanovic 6, Barnette 18 (1x3p), Lucic, Franklin 10 (1), Nicolescu 4, Petrişor, Zeno 16, Zupan 6, Paşca 7, Lupusavei 3 (1). Antrenor: Cristian Achim.

 

U BT: Dykes 13 (2), Adamovic 11 (3), Kalnichenko 8, Torok 8, Zigeranovic 8, Todic 9 (1), Pasalic 9 (3), Baciu, Guţoaia 5 (1). Antrenor: Marcel Ţenter.