Vicecampioana României la baschet masculin a suferit o corecție mai severă decât o arată scorul, chiar în propriul fief, la aproape un an distanță de la ultimul eșec suferit acasă. Cea care le-a arătat bihorenilor cum se joacă baschet după ce ai trecut prin Covid 19 a fost CSO Voluntari care s-a impus cu scorul de 68-82 (14-27, 13-20, 16-17, 25-18) în Arena Antonio Alexe, într-o partidă contând pentru etapa a 15-a din Liga Națională.

La distanță de exact o lună de la ultima partidă disputată, formația orădeană s-a prezentat lamentabil în fața unui adversar într-adevăr solid, dar care la rândul lui a trecut prin aceeași problemă medicală. Din minutul 3 și până la finalul partidei ilfovenii au dat ora exactă în Arena Antonio Alexe. La un moment dat, mai exact în minutul 28, aceștia conduceau Oradea la nu mai puțin de 27 de puncte diferență (!), scor 37-64, un ecart imposibil de imaginat înaintea acestui joc. Gazdele au încercat să revină pe parcursul sfertului al patrulea atunci când s-au apropiat la 10 puncte diferență dar soarta partidei nu putea fi schimbată astfel că CSO s-a impus perfect meritat cu scorul de 82-68. De neînțeles această prestație în fața unui adversar care s-a confruntat exact cu aceeași problemă pe care formația orădeană a avut-o din punct de vedere medical, și anume Covid 19.

„Avem multe de îmbunătățit”

„Felicit echipa din Voluntari pentru victorie. A fost fără îndoială echipa mai pregătită pentru un astfel de meci. Nu a fost o seară reușită pentru noi. Este firesc să se întâmple acest lucru pentru motivele binecunoscute prin care am trecut. Foarte important e că în sfârșit am reușit să disputăm un meci, deoarece și acest lucru a devenit frustrant la un moment dat. Avem multe de îmbunătățit, dar în același timp de acum încolo programul nostru se va aglomera. Din punct de vedere sportiv este greu să avem pretenții în acest moment. Știm care ne sunt obiectivele și nu va fi deloc ușor să le atingem, dar este cert că va trebui să facem tot ce depinde de noi, fiecare în parte. Urmează două meciuri în deplasare în următoarea săptămână. Un bun prilej pentru noi de a crește ca nivel de joc și în formă sportivă. Mă bucur că am jucat și că ne-am reîntâlnit cu publicul. Le mulțumim că au venit să ne susțină”, a declarat la finalul partidei Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea.

Următorul joc al orădenilor se va desfășura sâmbătă, de la ora 18.00, la Târgu Jiu în compania echipei CSM din localitate.

CSM CSU Oradea: Holt 2 puncte, Bickauskis 11 (2×3p), T. Fometescu 3 (1×3), G. Green 12, Gavrilovic 13 (1×3), K. Richard 3, Paliukenas 4, B. Nicolescu, Baciu, N. Markovic 18 (3×3). Nu au jucat: Vl. Marinău, Vescan.

Antrenor: Cristian Achim

CSO Voluntari: Gotcher 23 (4×3), Badiu 6 (2×3), Moldoveanu 14 (2×3), Vasiliauskas 13 (2×3), Thompson Jr. 13, Woods 5, Török 8 (1×3), Vida. Nu au jucat: Voicu, C. Stănescu, Lee.

Antrenor: Sasha Ocokoljic