Finalistele ultimei ediţii a Ligii Naţionale de baschet masculin se vor întâlni din nou, duminică, de la ora 17.15 (Digi Sport), în Arena „Antonio Alexe”. De această dată, cele două echipe se vor înfrunta într-o partidă contând pentru etapa a 9-a.

Campania europeană fiind încheiată pentru leii roşii, acestora le-au mai rămas doar cele două întreceri interne. În Liga Naţională, orădenii au arătat o formă excelentă în ultimele partide, aceştia reuşind să se impună în trei din ultimele patru dispute. Singura echipa care a reuşit să învingă CSM CSU Oradea în ultima perioadă a fost marea rivală, U BT Cluj-Napoca. În rest, bihorenii au bătut CSU Sibiu, un alt adversar redutabil, BCM U Piteşti şi SCM Timişoara, pe ultimele două la diferenţe de cel puţin 20 de puncte. Aşadar, campioana a arătat foarte bine mai cu seamă în duelurile din Argeş şi Banat unde a afişat o clasă peste adversar.

Întâlnire cu trei foşti echipieri

În schimb, Steaua Bucureşti a început campionatul foarte bine, reuşind să învingă atât Oradea, cât şi Clujul. După aceste două victorii, totuşi neaşteptate, militarii n-au mai reuşit aproape nimic. Steaua a mai câştigat doar duelul cu Dinamo (un adversar modest) pierzând celelalte 4 partide. Cu ocazia partidei de duminică, publicul orădean va avea oportunitatea să-i revadă la lucru pe trei foşti componenţi ai campioanei: Andrei Mandache, Uros Lucic şi Aleksandar Vlahovic. Primii doi fac parte din istoria recentă a CSM CSU Oradea, Mandache contribuind la cucerirea ultimului titlu, în timp ce Lucic a acoperit lipsa lui Sean Denison în acest debut de sezon.

Relultate diametral opuse în ultima rundă

În ultimele jocuri cele două formaţii au avut comportări diametral opuse. Dacă CSM CSU Oradea a surclasat practic pe SCM Timişoara, câştigând pe Bega cu 99-76 într-o nouă partidă în care americanul Kris Richard a fost din nou vioara întâi cu 20 de puncte marcate şi 8 recuperări, Steaua Bucureşti, în ciuda faptului că a pierdut la doar 7 puncte diferenţă confruntarea de acasă cu SCM U Craiova, a fost net dominată de echipa olteană care a condus şi la o diferenţă de 25 de puncte.

În turul campionatului, militarii s-au impus în faţa lui CSM CSU cu 81-74, astfel că bihorenii vor fi în plus motivaţi în a câştiga duelul de duminică. Având toate aceste date ale problemei, este de aşteptat ca CSM CSU să-şi treacă în cont cel de-al 6-lea succes stagional. În clasamentul Grupei A, înaintea disputării acestei runde, Oradea ocupă locul al 4-lea cu 13 puncte adunate din 5 vicotrii şi trei înfrângeri în timp ce Steaua ocupă locul al 7-lea (penultimul) cu 10 puncte acumulate din 3 succese şi 4 eşecuri.

Celelalte partide ale etapei a 9-a din Grupa A sunt: SCM U Craiova - Dinamo Bucureşti, U BT Cluj - SCM Timişoara (luni, ora 18.00, Digi Sport) şi BCM U Piteşti - CSU Sibiu (luni, ora 19.45, Digi Sport).