Altă dată un adevărat derby al Ligii Naţionale de baschet masculin, duelul dintre CSM CSU şi Steaua ar trebui să fie doar o simplă formalitate pentru echipa pregătită de către Cristian Achim. Jocul, care va conta pentru etapa a 30-a a LNBM, se va disputa astăzi, de la ora 19.45 (Digi Sport), în Arena Antonio Alexe.

Ultima confruntare dintre cele două echipe a reprezentat un adevărat galop de sănătate pentru formaţia din oraşul de pe Criş, aceasta impunându-se la nu mai puţin de 33 de puncte diferenţă (79-46) în jocl disputat în luna februarie, în Polivalenta clujeană. În acest context, casele de pariuri sportive nu dau practic nicio şansă bucureştenilor care au o cotă de 6,90 la victorie faţă de CSM CSU care este cotată cu doar 1,08 pentru un eventual succes. Acelaşi deznodământ, dar la o diferenţă de scor mult mai mică, l-a avut şi disputa din Cupa României, din toamna anului trecut, la finele căreia bihorenii s-au impus cu 86-83. În meciul de campionat, principalii evidenţiaţi din tabăra orădenilor au fost Dragan Zekovic (18 puncte, 9 recuperări şi 3 pase decisive) şi Stephen Holt (14 puncte, 7 recuperări şi o pasă decisivă). De la stelişti, nici măcar un jucător nu a reuşit să depăşească borna celor 10 puncte înscrise, fapt care vorbeşte despre forma sportivă a echipei din acest sezon competiţional.

Superiori la toate capitolele

Înaintea partidelor pe care cele două formaţii le-au disputat ieri seara, în Arena Antonio Alexe, clasamentul Ligii Naţionale arăta asftel: CSM CSU, pe locul al 3-lea cu 41 de puncte după 18 victorii şi 5 înfrângeri, iar Steaua, locul al 9-lea cu 33 de puncte după 9 succese şi 15 eşecuri. Forma sportivă este clar de partea ardelenilor care vin după 8 succese consecutive obţinute în campionat în timp ce echipa din Capitală are la activ 4 înfrângeri consecutive în aceeaşi competiţie. Ca un fapt inedit, nu mai puţin de 5 jucători care se află acum în loturile celor două echipe au evoluat în trecut pentru cealaltă formaţie. Este vorba despre Zekovic şi Baciu, de la orădeni, şi Mandache, Nicoară şi Gavrilă, de la bucureşteni. Mediile statistice ale sezonului sunt evident favorabile bihorenilor: 88,3 puncte pe meci faţă de 77,5 puncte, 36.3 vs. 33,6 la recuperări şi 18,3 vs.17 la pase deicisve. Principalul realizator din tabăra Stelei în actualul sezon este Kenneth Brown, autorul a 14,7 puncte şi 4,5 pase decisive în medie pe meci. Aşadar, toate datele o indică pe CSM CSU Oradea ca favorită certă în această partidă, penultima pentru bihoreni în sezonul regulat. Ieri, după închiderea ediţiei, s-a disputat derby-ul campionatului între roş-albaştrii de pe Criş şi U BT Cluj, adică alb-negrii de pe Someş.