Prima manșă din dubla contând pentru sferturile de finală ale Cupei României la baschet masculin se desfășoară astăzi, cu începere de la ora 19.00 (Digi Sport 2 și Look Sport), în Arena Antonio Alexe. Competiția KO este singura care nu a fost câștigată de către orădeni într-un deceniu în care și-au trecut în palmares trei titluri de campioni.

Cupa României, sau competiția KO cum mai este denumită această întrecere, prevede disputarea jocurilor din sferturi în duble eliminatorii astfel că la finalul partidei de astăzi este permis rezultatul de egalitate. Formația care va înscrie cele mai multe puncte cumulat în cele două meciuri se va califica în semifinala competiției.

Oltenii au la activ 7 înfrângeri consecutive

În disputa din această seară se vor înfrunta două echipe cu stări de spirit diametral opuse. Dacă elevii lui Cristian Achim vin după 5 victorii obținute în ultimele 6 partide dintre care ultimele trei consecutive pe propriul teren, oltenii au o serie dezastruoasă de 7 înfrângeri consecutive. Una dintre acestea a fost suferită chiar la Oradea (70-61), pe 23 noiembrie, atunci când Watson, cu cele 24 de puncte marcate, a fost „vioara întâi” din „orchestra” echipei campioane. A fost un joc început mai slab de către amfitrioni, aceștia fiind conduși 42-34 la pauză. A urmat însă o repriză secundă excelentă în care roș-albaștrii au fost superiori din toate punctele de vedere, rezultatul ultimelor 20 de minute fiind 36-19.

În ciuda faptului că au oportunitatea să repare ceea ce nu va fi funcționat în prima partidă, bihorenii trebuie totuși să fie atenți la ultima apariție în fața propriilor suporteri din acest an calendaristic. Echipa din Bănie, în ciuda parcursului dezamăgitor, are în componență baschetbaliști de valoare precum Pratt, Troupe, Laser sau Mulumba. Alb albaștrii au fost destul de aproape, în ultima rundă a Ligii Naționale, să obțină un rezultat pozitiv pe terenul echipei Steaua. Doar lipsa de concentrare din final a făcut să piardă avantajul de 9 puncte pe care-l aveau în minutul 32 și să termine învinși, la trei puncte diferență (93-90). Tot în cadrul etapei a 11-a, CSM CSU Oradea a spulberat 100-64 pe BCM U Pitești în propria arenă.

Nicio absență la cele două echipe

Antrenorul Cristian Achim va avea la dispoziție întreg lotul de jucători, inclusiv pe lituanianul Artura Valeika, cel care a fost menajat la ultimul joc din campionat. Situația este aceeași și pentru Aleksandar Todorov, antrenorul craiovenilor.

Duelul dintre cele două echipe va fi primul în cadrul acestei competiții. Oradea are 44 de jocuri disputate în Cupa României, bilanțul fiind de 26 de victorii și 18 înfrângeri.

Intrare gratuită

Conducerea CSM Oradea a decis să facă un cadou de sfârșit de an iubitorilor baschetului stabilind ca intrarea pentru această partidă să fie liberă. Legat de acest aspect trebuie menționat faptul că abonații își vor păstra locurile și la acest meci. Cum înainte de această hotărâre comercializarea biletelor începuse deja, cei care le-au achiziționat au două variante: fie li se returnează banii, fie vor avea acces în baza acestui bilet la următorul joc, cel cu Tsmoki Minsk de pe 8 ianuarie, din Europe Cup.

U BT Cluj, practic calificată în semifinale

Până la ora redactării acestui material, alte două partide din sferturile de finală ale Cupei României își cunosc câștigătoarele. Este vorba despre Steaua București care a învins 83-78 pe Dinamo București, și U BT Cluj-Napoca, câștigătoare detașată, 83-64, în confrunatrea cu CSU Sibiu. Jocul SCM Timișoara – BCM U Pitești s-a desfășurat ieri și s-a terminat după închiderea ediției.