Vicecampioana României la baschet masculin a obţinut o victorie clară, scor 90-73 (18-12, 17-15, 26-26, 29-20), pe propriul teren, la Oradea Arena, în compania echipei SCM U Craiova, penultima clasată în Grupa B a LNBM, într-un meci contând pentru etapa a 12-a.

 

Cu toate că a disputat acest meci în condiţii speciale, formaţia orădeanu nu a lăsat niciun moment impresia că ar fi o echipă obosită după drumul extrem de complicat şi istovitor pe care l-a avut la întoarcerea din Olanda, după meciul cu ZZ Leiden din Europe Cup. Bihorenii au condus cap-coadă duelul cu formaţia olteană astfel că victoria lor este de necontestat. Un fapt inedit s-a petrecut cu prilejul acestei partide. Având în vedere condiţiile în care a avut loc întoarcerea echipei roş-albastre din Olanda, aceasta a ajuns în Oradea mai târziu decât formaţia craioveană.

 

Diferenţa maximă a fost de 24 de puncte

Gazdele s-au instalat la conducere încă din debutul partidei şi nu au cedat-o absolut deloc până la final. După primele 10 minute, roş-albaştrii conduceau cu 6 puncte diferenţă, scor 18-12. Sfertul al doilea a fost uşor mai echilibrat dar cu toate acestea orădenii şi-au mărit avantajul până la pauză, tabela de marcaj indicând 35-27 după 20 de minute de joc. Sfertul trei al partidei s-a jucat sub semnul echilibrului, cele două formaţii terminând la egalitate acest parţial, scor 26-26. Secvenţa decisivă a meciului a consemnat cea mai mare diferenţă de scor dintre cele 2 echipe (24 puncte) în minutul 35 atunci când tabela indica 83-59 în favoarea ardelenilor. Apoi, până la final, pe fondul introducerii în teren a tinerilor jucători din lot, Oradea a cedat uşor astfel câ victoria a fost înregistrată la doar 17 puncte diferenţă, scor 90-73.

 

Pearson şi Gotcher, principalii remarcaţi

Contribuţia băncii de rezerve a orădenilor la acest succes a fost una importantă câtă vreme jucătorii intraţi pe parcurs în teren au marcat în total 44 de puncte din cele 90. Principalii remarcaţi ai roş-albaştrilor la finele acestei partide au fost Nijal Pearson, autorul a 20 de puncte, 4 pase decisive şi 3 recuperări, şi Toddrick Gotcher, realizatorul a 16 puncte şi 2 pase decisive. Acestea au fost principalele repere ale unei partide în care Oradea a obţinut a 9-a victorie consecutivă în Liga Naţională. Rezultatul îi menţine însă pe bihoreni tot pe locul al doilea în Grupa B, după FC Argeş Piteşti, formaţie care are însă un meci mai mult disputat.

 

Liderul campionatului Germaniei vine la Oradea

În etapa următoare, CSM CSU Oradea va evolua în deplasare luni, 18 decembrie, de la ora 18.00 (Digi Sport), cu FC Argeş Piteşti. Până atunci însă, echipa pregătită de Cristian Achim va susţine o partidă extrem de importantă, în Top 16 al FIBA Europe Cup, pe propriul teren, miercuri, 13 decembrie, de la ora 19.00, în compania echipei Niners Chemnitz, liderul campionatului de baschet al Germaniei.

 

CSM CSU Oradea: K. Richard 7 puncte (1×3p), D. Tarolis 9, E. Neal 4, N. Pearson 20 (4×4). C. Baciu 6, T. Gheorghe 4 (1×3), L. Freeman 4, T. Gotcher 16 (3×3), J. Arledge 9 (2×3), M. Schmidt, L. Năstruț 3, B. Nicolescu 8 (2×3). Antrenor: Cristian Achim. Asistent: Radovan Markovic

 

SCM U Craiova: M. Freeman 16 (4×3), P. Krutous 6 (1×3), A. Casale 14 (2×3), B. Țîbîrnă 11 (1×3), V. Zotov 12, Green 5, A. Agapie 3 (1×3), M. Milovanovic 6. Antrenor: Vitaly Stepanovskyy. Asistent: Adrian Manea