Campioana României la baschet masculin a obținut a doua victorie consecutivă pe propriul teren învingând 83-79 (25-10, 11-24, 23-21, 24-24) principala pretendentă la ocuparea locului al treilea. Partida, în care același Kris Richard a fost decisiv pe final, a contat pentru etapa a 6-a din faza a II-a a Ligii Naționale, Grupa Roșie.

Cu un debut de meci extraordinar în fața vecinei de clasament, Oradea desprinzându-se la 15 puncte diferență pe parcursul primului sfert, se părea că duelul cu echipa olteană va fi unul facil. Situația nu a decurs conform așteptărilor celor 1.400 de spectatori prezenți în tribune astfel că oaspeții, pe fondul unei relaxări a roș-albaștrilor, au reușit să egaleze și chiar să preia conducerea până la pauza mare. Cu un Giordan Watson constant bun și pe parcursul acestei partide, precum și cu lituanianul Valeika în zi excelentă, bihorenii au gestionat bine momentele cheie ale partidei. Cu toate acestea, americanul Kris Richard a fost din nou jucătorul decisiv pentru Oradea chiar dacă până în minutul 33 acesta marcase doar două puncte. Baschetbalistul de peste Ocean a înscris 11 din ultimele 19 puncte ale echiepi sale, patru dintre acestea fiind reușite într-un moment crucial. La scorul de 76-75 pentru orădeni, pe sirenă, după ce colegii săi nu au găsit drumul spre coș timp de aproape 24 de secunde, Kris a luat decizia de a arunca de la distanță. Mingea a intrat în coș în timp ce Kris era faultat pe semicerc. Americanul a transformat și aruncarea liberă astfel că cele 4 puncte înscrise în acea fază au decis practic soarta partidei. Așa s-a scris istoria unui meci care apropie Oradea și mai mult de obiectivul propus, acela de a termina pe unul dintre primele patru locuri care asigură avantajul terenului propriu în primul duel din playoff.

Următoarea partidă a roș-albaștrilor este programată miercuri, de la ora 20.00, tot în Arena „Antonio Alexe” unde va primi replica echipei Steaua București în prima manșă din sferturile de finală ale Cupei României.

CSM CSU Oradea: Nicolescu 2, Watson 16 (2×3p), Zekovic 14 (2×3p), Valeika 13, Richard 13 (2×3p), Gavrilă, Fometescu, Pasalic 8 (2×3p), Markovic 12 (1×3p), Carter 5. Antrenor: Cristian Achim.

SCM U Craiova: Porter Troupe 17 (4×3p), Gajovic 13 (3×3p), B. Popa, Mijajlovic 11 (3×3p), Koreniuk 16, Berculescu, Casale, Berceanu 2, S. Ionescu, Fraseniuc 12, Boone 6, Radukic 2. Antrenor: Aco Todorov.