Baschetbaliștii orădeni suferă cea de-a treia înfrângere în actuala ediție a Ligii Naționale. Eșecul 79-84 (13-19, 24-21, 17-23, 25-21) cu SCM U Craiova surprinde în condițiile în care jocul s-a desfășurat în Arena „Antonio Alexe”, iar oltenii au jucat practic tot meciul în doar 4 jucători.

Cu mult fair-play recunoștea la finalul partidei antrenorul Cristian Achim că echipa pe care o pregătește nu este capabilă să își păstreze nivelul de concentrare la aceleași cote în două jocuri consecutive în actualul sistem competițional. Acest fapt creează îngrijorare înaintea turneului FIBA Europe Cup de la Istanbul. „În primul rând, doresc să felicit echipa din Craiova pentru victorie și pentru că a jucat foarte bine. Adversarul noastru a fost mult mai bun decât noi în toate aspectele. Cei de la Craiova au jucat cu multă energie și determinare. Au făcut un efort fizic deosebit. Noi nu putem să spunem același lucru. Nu ne putem concentra două meciuri la rând în acest sistem. Din păcate, nu putem să jucăm la nivelul nostru obișnuit din acest motiv. Nu am putut să învingem pe absolut nimeni în relația 1 la 1, ceea ce este trist pentru noi și de aici s-a făcut diferența. De aici a rezultat înfrângerea”, a declarat, imediat după partdia cu SCM U Craiova, tehnicianul orădenilor.

„Frumos” cadou de comemorare..

Antrenorul a radiografiat bine, de această dată, cel de-al doilea eșec stagional surprinzător după cel cu CSO Voluntari, în condițiile în care SCM U Craiova, după un parcurs fenomenal în debutul sezonului în Cupa României, nu a arătat prea bine în Liga Națională. De menționat că aceeași echipă olteană a mai învins Oradea încă o dată în acest sezon, tot în Arena Antonio Alexe, dar în meciul de cupă. Aleksandar Todorov, tehnicianul oaspeților, a folosit doar 8 dintre cei 12 jucători trecuți pe foaia de joc, iar 4 dintre aceștia au avut cel puțin 34 de minute prezență pe parchet. În plus, tehnicianul oaspeților a început partida cu doi jucători români, dintre care unul, Bogdan Țîbîrnă, fost component al CSM CSU la care s-a renunțat din diferite motive, a marcat 10 puncte. Așadar, analizând toate aceste aspecte, precum și faptul că doljenii s-au aflat la conducerea partidei mai bine de trei sferturi din meci, putem afirma fără să greșim că eșecul ultimei campioane a României, suferit chiar în propria arenă, este unul rușinos. Nu ai scuze atunci când pierzi în asemenea condiții. Privind lista marcatorilor putem observa că doar Aaron Broussard a fost practic prezent la acest meci, americanul înscriind nu mai puțin de 28 de puncte. În schimb, niciun alt coleg al său n-a fost capabil să înscrie măcar 10 puncte. Atunci când rezervele vin cu 46 de puncte față de doar 33 reușite de titulari, se poate spune că nici antrenorul n-a „nimerit” echipa. În schimb, la craioveni, primii 5 au marcat 66 din totalul de 84 de puncte. Dezechilibrat a fost și raportul aruncărilor de la distanță, oltenii având un număr aproape dublu de reușite. (14-8). Gazdele au încercat să revină pe final și tocmai din acest motiv diferența de scor a fost de doar 5 puncte. Am spus „doar” pentru că oaspeții (o echipă medie din campionatul României) au avut și un ecart de 15 puncte chiar în Arena „Antonio Alexe”. „Frumos” cadou de comemorare făcut de baschetbaliștii orădeni lui Toni Alexe tocmai în ziua în care se împlineau 16 ani de la tragica sa dispariție.

Urmează examenele europene

Așadar, roș-albaștrii pierd al treilea joc în Liga Națională și, la cum arată lucrurile până în acest moment, cu o echipă U BT Cluj-Napoca invincibilă, speranța la un nou titlu de campioană scade de la un turneu la altul. Pentru CSM CSU Oradea vin examenele europene, campioana României urmând să joace la Istanbul, în perioada 26-29 ianuarie, cele trei partide din cadrul Grupei D din FIBA Europe Cup. Pentru a depăși această fază a competiției, roș-albaștrii trebuie să obțină la final o clasare mai bună decât două dintre următoarele trei formații: Beșiktaș Istanbul, Balkan Botevgrad și CSU Sibiu.

CSM CSU Oradea: Holt 9 puncte (1×3p), Watson 8 (1×3p), T. Fometescu, Valeika 8, Zekovic 8 (2×3p), Vl. Marinău 5 (1×3p), Broussard 28 (4×3p), Petrescu 2, Green 7, Nicolescu 2, N. Markovic 2, Baciu. Antrenor: Cristian Achim

SCM U Craiova: Pratt 9 (1×3p), Diculescu 10 (2×3p), Person 9 (1×3p), B. Țîbîrnă 10, Henson 28 (6×3p), Oprean 3 (1×3p), Andrieș, Cinac 15 (3×3p). Antrenor: Aleksandar Todorov