CSM CSU Oradea și Keravnos BC se vor duela într-un meci de baschet din ultima etapă a Grupei L din FIBA Europe Cup care se va desfășura miercuri, 8 februarie, de la ora 19.30 (Digi Sport 3), la Oradea Arena.

Bihorenii au o formă sportivă foarte bună în acest sezon competițional. Dacă în campionatul intern au pierdut doar un joc, în faza a doua a Europe Cup au suferit trei eșecuri în 5 partide. Din acest motiv, partida cu campioana Ciprului este un joc de „totul sau nimic” pentru orădeni care sunt obligați să câștige dacă își doresc să spere la calificarea în sfeturile de finală ale competiției. În ultimul meci din Europe Cup, CSM CSU Oradea a pierdut 74-66 cu polonezii de la Anwil Wloclawek, o partidă care, dacă era câștigată, i-ar fi lăsat pe bihoreni la mâna lor în privința calificării, în ultima etapă. Învinși fiind, aceștia depind și de Anwil în ultima rundă, care ar trebui să îi bată pe nemții de la Brose Bamberg pentru ca ardelenii, victorioși cu Keravnos, să acceadă în top 8 al Europe Cup. În eșecul de la Wloclawek, orădenii nu au arătat acea determinare absolut necesară în meciuri cu o asemenea miză. În clasamentul Grupei L, Oradea ocupă locul al 3-lea cu 7 puncte adunate după 2 victorii și 3 înfrângeri. Justin Carter este indisponibil pentru meciul cu Keravnos BC. În schimb se depun eforturi pentru recuperarea pivotului american Mark Ogden.

Campioana Ciprului este deja eliminată din competiție astfel că miza lor în confruntarea de la Oradea este doar o eventuală victorie de palmares. Keravnos a fost surclasată în urmă cu o săptămână în Europe Cup de către nemții de la Brose Bamberg, scor 89-58. Bilanțul celor de la Keravnos în Grupa L este de o victorie, obținută chiar în dauna orădenilor, și 4 înfrângeri. Forma sportivă a ciprioților este deosebită pe plan intern acolo unde au câștigat 13 din cele 14 paride disputate. În schimb, în Europe Cup, aceștia au fost deja eliminați din competiție după 4 eșecuri și doar un succes.

Un singur meci direct este consemnat între cele două formații, la Nicosia, unde Keravnos s-a impus la două puncte diferență, scor 77-75. Partida a fost presărată cu destule greșeli de arbitraj, dar cu toate acestea orădenii nu ar fi avut voie să piardă acea confruntare. Burns și Krubally sunt cei doi baschetbaliști decisivi în jocul echipei din Cipru.

Față în față se vor află două echipe cu motivații complet diferite: dacă pentru orădeni victoria este obligatorie, ciprioții vor veni în Bihor pentru a susține un joc fără miză sportivă. Cu toate acestea nu este exclusă o tresărire de orgoliu a ciprioților care, cu siguranță, nu își doresc să iasă din competiție pe ușa din dos. Cu toate acestea, mizele fiind foarte clare, credem că Oradea se va impune în fața echipei Keravnos. Bihorenii sunt extrem de ofensivi în acest sezon, media de aproape 84 de puncte pe meci în Europe Cup fiind elocventă în acest sens. În schimb, Keravnos este sensibil mai slabă din acest punct de vedere, marcând 74.8 puncte în medie pe meci. Din aceste motive credem că, având în spate și suportul fanilor, Oradea va câștiga ultimul meci din grupă, dar rămâne de văzut dacă vor primi o mână de ajutor din partea polonezilor de la Anwil Wloclawek.