Trofeul Cupei României la baschet masculin rămâne un obiectiv de neatins pentru CSM CSU Oradea. Finalistă de şapte ori, echipa orădeană n-a mai atins nici măcar această fază la ediţia din acest an, după ce a pierdut surprinzător, 61-63 (22-15, 13-19, 10-11, 16-18) semifinala cu Rapid Bucureşti!

 

Eşecul de la Cluj a fost prefaţat oarecum în meciul din sferturile de finală cu CSM Târgu Mureş, câştigat mai greu decât se anticipa (77-71), în condiţiile în care adversarul a avut serioase probleme de lot. Cu un joc lent, previzibil şi cu o atitudine care a lăsat şi ea de dorit, echipa orădeană a fost o umbră e celei ce în urmă cu două săptămâni răpunea Rapid în deplasare,  86-69, în prima etapă din Top 10 a Ligii Națională. Chiar şi pe fondul acestei exprimări modeste, orădenii au avut şansa de a înclina balanţa de partea lor în ultimele secunde, când Tarolis şi Kris Richard şi-au asumat responsabilitatea unor aruncări decisive. Fără să practice un joc deosebit, Rapid a profitat de „cadourile” roş-albaştrilor şi a jucat aseară, după închiderea ediţiei, o finala nesperată cu U BT Cluj.

A fost un meci tipic de cupă, de calificare,în care noi am marcat cele mai puține puncte din aceste luni. Nicioodată nu am mai marcat 61 de puncte niciodată și nu am avut 20 de mingi pierdute. Asta spune totul. Se pare că suntem epuizați și fizic și mental. Nu am reușit să rezolvăm aproape nicio situație de miss-match, în condițiile în care nici echipa adversă nu a marcate de speriat”, a comentat antrenorul principal Cristian Achim, care speră ca minipauza competiţională să le priască jucătorilor săi. 

„Această pauză vine excepțional de bine. Sincer, ne trebuie mult liber, băieții să meargă să-și limpezească mințile, să se odihnească. După mergem la treabă. Noi vrem să câștigăm fiecare meci în parte. Avem obiectiv intermediar să terminăm în primele trei la finalul celor 10 meciuri din Top 10. Acesta este obiectivul nostru, după care vom vedea, playoff...”, a conchis Achim.

Rapid București: Altit 10 (2×3), Șomăcescu 13 (3×3), Pridgett 13 (1×3), Hunter 2, Bilinovac 2, Petrilevicius 13, Fitzpatrick 10 (2×3), Gîrbea. Antrenor: Tudor Costescu

CSM CSU Oradea: K. Richard 5 (1×3), Tarolis 21 (2×3), Neal 12 (1×3), T. Gheorghe, Freeman 9, Gotcher 3 (1×3), Arledge, Pearson 4, Nicolescu 3 (1×3), Baciu 4. Antrenor: Cristian Achim.