În ultimul joc de verificare dinaintea debutului oficial în noul sezon, baschetbaliștii orădeni au suferit o corecție severă aplicată de Igokea Aleksandrovac, vicecampioana Bosniei Herțegovina și totodată deținătoarea Cupei în această țară. Ecartul final a fost stabilit încă din prima repriză, bosniacii practicând un baschet foarte productiv.

În condițiile în care a avut doar o absență importantă din rotația de bază, Igokea nu a întâmpinat nicio problemă în a-și impune jocul în fața campioanei României din rândul căreia au absentat Watson și Nicolescu, convocați la națională, Barnette, cu o problemă personală, și Denison, încă nerefăcut după o accidentare. „Igokea a prestat un baschet colectiv, eficient pe tranziție și foarte productiv. CSM-ul a avut dificultăți să țină pasul cu echipa adversă, având probleme atât la construcție, cât și la finalizare, iar nivelul defensiv a fost nemulțumitor. Scorul la prima pauză a fost de 14-27, pentru ca la jumătatea partidei să fie de 28-57. Formația bosniacă a etalat un baschet de înaltă ținută, apărându-se extrem de agresiv și alimentându-și tranziția ofensivă cu regularitate”, precizează site-ul oficial al clubului orădean. În condițiile date, staff-ul tehnic al bihorenilor a apelat mai mult la serviciile jucătorilor tineri. Repriza secundă nu a adus o schimbare radicală a jocului, dar cu toate acestea campionii României au reușit să păstreze diferența înregistrată după primele 20 de minute. De menționat că din tabăra bosniacilor a absentat Tomislav Zubcic, pivot croat convocat în redutabila selecționată a țării sale.

„Avem probleme de efectiv, dar vom încerca să ne adaptăm”

Înfrângerea severă cu echipa bosniacă a fost comentată de către tehnicianul Cristiam Achim. Acesta a afirmat că echipa sa nu are altă variantă decât să se adapteze situației, aceea în care 4 jucători din rotația de bază sunt absenți în momentul de față. „În primul rând rămâne să vedem ce jucători vom avea la dispoziție la primul meci oficial. Cât timp am fost în efectiv complet lucrurile au decurs foarte bine, atât în antrenament, cât și în jocurile de verificare. Actualmente avem probleme de efectiv, dar vom încerca să ne adaptăm. Watson și Nicolescu vor reveni de la lot pe 18 septembrie. Nu pot să spun când vor reveni Denison și Barnette. Am mai avut probleme de acest gen, sperăm să trecem peste ele cât de repede, însă este exclus după părerea mea să mergem în formulă completă în Finlanda”, a declarat Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea.

Pentru CSM CSU Oradea au punctat următorii: Valeika - 17 puncte, Kariniauskas - 15 puncte, Richard - 10 puncte, Fometescu - 9 puncte, Pasalic - 8 puncte, Petrescu - 5 puncte, Gavrilă - 2 puncte.