Baschetbaliştii orădeni susţin primul joc din Liga Naţională în faţa propriilor suporteri, astăzi, cu începere de la ora 19.45 (Digi Sport şi Look Sport), în Arena „Antonio Alexe”. Adversara campioanei va fi Dinamo Ştiinţa Bucureşti, formaţie pregătită de către selecţionerul Tudor Costescu.

Partida, care contează pentru etapa a II-a din Grupa A a Ligii Naţionale, nu ar trebui să aibă un grad foarte ridicat de dificultate pentru roş-albaştri, dinamoviştii nefiind cotaţi cu şanse mari la ocuparea unuia dintre primele locuri. Cu toate acestea, formaţia din Capitală pare a fi mai puternică decât în sezonul trecut, privind doar prin prisma transferurilor lui Mladen Jeremic şi Ousmane Barro, doi baschetbalişti valoroşi şi cu experienţă la nivelul primei divizii din România. Alături de aceştia, bucureştenii mai au în lot încă patru jucători străini, Andreja Milutinovic fiind cel mai bun marcator (23 puncte) în prima rundă cu U BT Cluj-Napoca, dispută pierdută la mare luptă de dinamovişti pe teren propriu cu scorul de 100-90. Antrenorul Tudor Costescu mizează pe aproximativ aceiaşi jucători români ca şi în sezonul trecut astfel că aceştia se află acum la un alt nivel în ceea ce priveşte maturitatea şi experienţa. Cristian Achim, însă, nu îl va avea la dispoziţie pe Bogdan Nicolescu, căpitanul naţionalei României suferind o accidentare la spate care ar putea să îl ţină departe de teren o perioadă mai lungă de timp.

Avantaj pentru bihoreni în duelurile directe

Aşadar, un duel pe care Oradea nu are voie să îl piardă, mai ales că întrecerea internă a fost începută cu un eşec neaşteptat, 85-83, în deplasare, cu Steaua Bucureşti. Lupta la recuperare va fi una dintre cheile acestei dispute cu Dinamo, precum şi sarcina lui Cristian Achim, aceea de a găsi soluţii pentru a-l bloca pe valorosul Mladen Jeremic. Cele două formaţii s-au întâlnit până în prezent de 28 de ori, CSM CSU Oradea aflându-se în avantaj, scor 15-13.