Baschetbaliștii orădeni au obținut o victorie previzibilă în compania echipei CSM Corona Brașov care, deși este o nou-promovată, a reușit calificarea în Top 10 al Ligii Naționale. La capătul unei partie în care starea de echilibru a existat doar pe parcursul primului sfert, CSM CSU Oradea s-a impus cu scorul de 98-87 (29-26, 29-20, 23-20, 17-21).

După cum o arată și evoluția scorului, echipa gazdă a întâmpinat o opoziție solidă doar pe parcursul primului sfert după care, până la pauza mare, roș-albaștrii au aruncat practic zarurile, ulterior limitându-se la a-și conserva avantajul creat pe tabela de marcaj. Mai mult, antrenorul Cristian Achim a avut prilejul să ofere mai multe minute de joc baschetbaliștilor utilizați mai puțin în general și să facă o repetiție finală înaintea turneului de Cupa României care se va desfășura în perioada 15-18 februarie, la Cluj-Napoca. Principalii jucători orădeni în meciul cu brașovenii au fost Jonathan Arledge, autorul a 18 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive, și Cătălin Baciu, autorul a 15 puncte și 5 reperări, prestația celui din urmă a fost catalogată drept cea mai bună a unui pivot român în etapa a 21-a din Liga Națională de către site-ul de specialitate baschet.ro. Așadar Oradea are 9-2 la general în Top 10 după succesul cu Corona, iar acest bilanț o plasează pe locul al doilea după U-BT Cluj-Napoca, liderul cu victorii pe linie.

„Ne aflăm într-o postură favorabilă”

„Am avut o mică teamă că nu vom putea să fim concentrați și nici nu am fost, ca să fiu sincer. Nu am avut aruncări ușoare, nimic din ce am obținut nu a fost dobândit cu ușurință. Mă bucur că am reușit să câștigăm. Vreau să remarc echipa din Brașov. Nu este întâmplător în TOP 10, cu certitudine. Felicit această echipă deoarece este arțăgoasă și de certă valoare. Felicitări, deoarece consider că fac o treabă foarte bună. Nu este deloc ușor să jucăm împotriva lor. Având în vedere că în Top 10 un singur meci a fost în deplasare și două au fost pe teren propriu, pentru ceea ce ne propunem, adică o clasare între primele trei, dacă se poate chiar primele două, era obligatoriu să câștigăm cel puțin două. Și cu siguranță nu e indicat să faci pași greșiți pe teren propriu. În acest moment ne aflăm într-o postură favorabilă, cel puțin la ora actuală, însă trebuie să ținem cont de faptul că încă nu am jucat cu singura echipă neînvinsă în această ediție de campionat (U-BT Cluj-Napoca – n.r.), plus de faptul că vom avea mai multe meciuri în deplasare după reluarea competiției”, a declarat, la finalul partidei, Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea.

Urmează turneul final al Cupei României

Următorul meci al orădenilor se va desfășura  joi, 15 februarie, de la ora 17:45, în sala Horia Demian din Cluj-Napoca acolo unde roș-albaștrii vor primi replica echipei CSM Târgu Mureș, în sferturile de finală ale Cupei României.

CSM CSU Oradea: K. Richard 4 puncte, Tarolis 14 (2×3p), Neal 7 (1×3), T. Gheorghe, Freeman 13, Schmidt, Gotcher 8, Arledge 18 (4×3), Pearson 9 (2×3), Năstruț 5 (1×3), Nicolescu (căpitan) 5 (1×3), Baciu 15. Antrenor: Cristian Achim. Asistent: Radovan Markovic.