Prestaţie ofensivă entuziasmantă a CSM CSU Oradea în meciul cu CSM Athletic Constanţa, câştigat cu 98-79. Victoria scontată a avut la bază o precizie uluitoare a echipei orădene la aruncările de la semidistanţă, 23 de aruncări de 2 puncte reuşite din 25, adică un procentaj de 92%, record în Liga Naţională de baschet masculin!

 

92% de la semidistanţă şi 100% la „libere”!

CSM CSU a înregistrat un procentaj de 100% la aruncările libere (7 din 7, Erick Neal 5/5 și Mark Ogden Jr. 2/2 ), reușind totodată și 15 coșuri de trei puncte, cu un procentaj de 47%. Şapte jucători orădeni au avut precizie maximă la aruncările de două puncte în acest meci: Mark Ogden Jr. 6/6, Erick Neal 5/5, Cătălin Baciu 5/5, Tudor Gheorghe 2/2, Luca Năstruț 2/2, Kris Richard 1/1 și Justin Carter 1/1.

„Faptul că am terminat acest meci cu 92% la aruncările de două puncte mi se pare de necrezut. Este o performanță istorică, o premieră pentru mine ca antrenor. Am avut o zi excelentă la finalizare. Este o victorie de care aveam mare nevoie. Am avut o prestație ofensivă de excepție ce are darul de a ascunde lipsa de concentrare și intensitate din apărare. Am încasat multe puncte, însă în atac am avut o zi de excepție.

Avem șapte victorii consecutive în toate competițiile. Este foarte bine, ne ajută la moral, dar și în ierarhii. Ne așteaptă două deplasări extrem de importante în FIBA Europe Cup. Practic în cadrul acestor meciuri se stabilește viitorul nostru în acest sezon. Mă refer atât ca performanță sportivă, cât și din punct de vedere al calendarului, numărului de meciuri”,a  comentat antrenorul principal Cristian Achim.

Erick Neal a totalizat 18 puncte, 6 pase decisive, 2 intercepții, Mark Ogden a adăugat 17 puncte, Kris Richard a avut 11 puncte, 4 intercepții și 4 pase decisive, iar Tudor Gheorghe și Cătălin Baciu au contabilizat câte 10 puncte fiecare pentru CSM CSU Oradea. A fost a 7-a victorie consecutivă, CSM CSU Oradea având acum 10 victorii din primele 12 partide oficiale disputate în sezonul 2022/23. Formația bihoreană are 5-1 la general în Liga Națională.

În decurs de o săptămână, CSM CSU Oradea va susţine două jocuri importante în FIBA Europe Cup, cu Rilski Sportist, miercuri, şi cu Kangoeroes Mechelen, pe 30 noiembrie.