Vicecampioana României la baschet masculin va juca astăzi, de la ora 18.00 (Digi Sport 2), în Arena Antonio Alexe, cu cea mai titrată echipă portugheză din acest sport. Partida contează pentru etapa I din cadrul Grupei K a FIBA Europe Cup.

Duelul cu Benfica Lisabona va prilejui revederea orădenilor cu un fost baschetbalist al echipei roș-albastre din perioada 2019-2021. Este vorba despre americanul Aaron Broussard, care s-a transferat vara trecută la formația portugheză unde a devenit cel mai important jucător, fiind decisiv în multe partide. Se vor afla față în față două echipe care traversează o formă sportivă excelentă. Dacă Oradea vine după 7 succese consecutive (două în FIBA Europe Cup și cinci în campionat), portughezii au aproximativ același palmares în ultima perioadă în care s-au impus în ultimele 6 dueluri. Cu toate acestea, casele de pariuri sportive văd drept favorită clară formația orădeană care este cotată cu 1,70 șanse la victorie față de 2,10 pentru echipa care ocupă locul al treilea cu 15 puncte (7-1) în prima ligă portugheză de baschet, la egalitate cu Sporting Lisabona, a 4-a clasată și, totodată, un alt adversar al bihorenilor în această fază a competiției. Adversara orădenilor din această seară are, însă, cu trei meciuri mai puțin decât liderul CAB Madeira (17 puncte). În ultima ediție de campionat, Benfica a atins faza semifinalelor.

Printre cele mai ofensive formații din Europe Cup

Portughezii au ajuns printre cele mai bune 16 echipe din Europe Cup după ce au câștigat turneul preliminar de la Groningen în cadrul căruia au învins 83-77 pe CSO Voluntari, Broussard fiind cel mai bun jucător în acea partidă (22 de puncte, 7 recuperări și 6 pase decisive, pentru un indice al eficienței de +26.). Ulterior au câștigat duelul cu formația gazdă a acelui eveniment, Donar, calificându-se pentru grupele competiției. În continuare Benfica a obținut 5 victorii și a suferit o înfrângere, bilanț care i-a permis să câștige Grupa C din care a făcut parte și astfel s-a calificat în top 16 alături de CSM CSU Oradea. Lotul de jucători este alcătuit din 15 sportivi printre care se regăsesc 5 americani, 2 tunisieni și 8 portughezi. Această echipă a oficializat de curând legitimarea lui Frank Gaines. În prima fază a grupelor din FIBA Europe Cup, Benfica s-a dovedit a fi una dintre cele mai bune echipă din punct de vedere ofensiv (locul 4 la numărul de puncte marcate pe meci și locul 3 la pase decisive). Cu cele 27 de titluri cucerite în Portugalia, Benfica este cea mai titrată echipă din această țară, dar ultimul campionat a fost câștigat în urmă cu 4 ani. În ceea ce îi privește pe orădeni, roș-albaștrii s-au pregătit în formulă completă pentru această partidă.

Cu certificat verde și mască de protecție

Accesul spectatorilor în tribune va fi permis în limita a 30% din capacitatea sălii, dar numai cu condiția prezentării certificatului verde care atestă vaccinarea anti-Covid 19 sau trecerea prin boală în ultimele 6 luni. Purtarea măștii de protecție pe tot parcursul prezenței în incinta Arenei Antonio Alexe este obligatorie.