Campioana României la baschet masculin a confirmat forma bună din acest final de an şi în meciul din etapa a 11-a a Ligii Naţionale. CSM CSU Oradea a surclasat pe teren propriu, scor 100-64 (24-16, 30-13, 25-14, 21-21), pe BCMU U Piteşti, într-o partidă disputată la Arena "Antonio Alexe".

Evenimentul a debutat cu o "ploaie" de pluşuri aruncate de spectatorii orădeni pe parchet pentru copii defavorizaţi şi s-a încheiat cu o sumedenie de puncte în contul favoriţilor, care au făcut spectacol în faţa ultimei clasate din Grupa Valorică A. Chiar şi în condiţiile în care a avut o rotaţie mai lungă (12 jucători, dintre care 11 marcatori) şi a încheiat partida cu cinci jucători români în teren, CSM U a atins pragul de 100 puncte, ultimele fiind reuşite de juniorul Edi Petrescu.

Dacă Arturas Valeika a fost menajat, Bobe Nicolescu a revenit în teren după ce a absentat la jocul de la mijlocul săptămânii, cu Ironi Ness Ziona şi că 11 jucători au reuşit să puncteze. De la piteşteni au absentat Justas Tamulis și Szabolcs Santa (accidentați), precum şi ultimul transferat Cameron Rundles, fără drept de joc duminică seara.

Gazdele au avut un procentaj de 69% la aruncările reuşite de două puncte şi 48% la cele de trei puncte. "In condițiile în care echipa din Pitești a fost văduvită de prezența a doi jucători străini, nu știu dacă putem să tragem vreo concluzie după acest meci. Nu sunt foarte multe de comentat. Mă bucur că am câștigat. Suntem într-un moment bun, dar rămâne de văzut și cum continuăm. Ne așteaptă un meci foarte important, cel cu Craiova, în Cupa României. Obiectivul nostru în această competiție este să ne calificăm la Final Four, astfel încât meciul următor este foarte important. Pe această cale doresc să urez Crăciun Fericit tuturor suporterilor echipei noastre și tuturor iubitorilor de baschet din România", a afirmat Cristian Achim, antrenorul echipei orădene.

Cu  9 victorii  şi 2 înfrângeri, CSM CSU Oradea ocupă locul 2 în clasament, după U BT Cluj (10 succese şi un eşec). Până la următorul meci de campionat, formaţia orădeană va disputa prima manşă din sferturile de finală ale Cupei României, pe 30 decembrie, ora 19:00, tot la Arena Antonio Alexe, cu SCM U Craiova.

SM CSU Oradea: K. Richard 20 (4×3), Watson 9 (1×3), Fometescu 6 (2×3), Zekovic 6, N. Markovic 18 (1×3), Broussard 10 (2×3), Barnette 7, Petrescu 2, Reljic 3, Nicolescu 9 (1×3), Baciu 10, Meluț. Antrenor principal: Cristian Achim.

BCM U FC Argeș: Avramov 6 (1×3), T. Gheorghe 2, Gajovic 11, Tasic 17 (1×3), Searcy 8, Fraseniuc 6, Chirof, Ciotlăuș 6, Măciucă 8 (1×3). Antrenor: Hristu Șapera.

Arbitri: Bogdan Podar, Bukuresti László, Cristian Trofim. Comisar FC Baschet: Doru Vinași.