Bilanţul baschetbaliştilor piteşteni după 13 partide, unul negativ, ar lăsa să se creadă că bihorenii vor avea un meci uşor duminică, de la ora 18.00, în Arena „Antonio Alexe”. Ultimele rezultate spun însă că lucrurile nu vor fi simple. Patida, televizată de Digi Sport, contează pentru etapa a 14-a (ultima din prima fază a întrecerii) din Grupa A a Ligii Naţionale.

 

Pregătită de Florin Nini, BCM U Piteşti arată din ce în ce mai bine. Argeşenii vin la Oradea după trei victorii consecutive (din totalul de 6), ultima fiind obţinută în faţa lui SCM U Craiova, formaţie cu o evoluţie foarte bună în debutul sezonului. Cu Mladen Jeremic, principala ameninţare, oaspeţii pot crea probleme în Arena „Antonio Alexe”. Şansele lor sunt cu atât mai mari cu cât Oradea nu traversează o formă bună, echipa pregătită de Cristian Achim pierzând clar ultimele două partide, cu CSU Sibiu şi U BT Cluj. Mai mult, campionii au fost nevoiţi să se despartă zilele acestea de Sean Denison, probabil cel mai bun pivot care a evoluat vreodată în oraşul de pe Crişul Repede. În acest sens, Cristian Achim va fi nevoit să găsească soluţia optimă, fără Denison bihorenii arătând rău în debutul sezonului. Aşadar datele problemei spun că în ciuda rezultatelor de ansamblu, CSM CSU nu este favorită certă în acest duel chiar dacă în turul campionatului roş-albaştrii i-au surclasat pe piteşteni cu 101-81 chiar la ei acasă. Florin Nini a construit o echipă interesantă, acesta punând accent pe jocul colectiv. Dovadă în acest sens sunt cei 6 baschetbalişti care au înscris cel puţin 10 puncte în victoria 96-92 cu SCM U Craiova din ultima etapă.

Celelate partide ale rundei sunt: U BT Cluj – CSU Sibiu (mâine, ora 17.30, Digi Sport), SCM U Craiova – SCM Timişoara şi Dinamo Bucureşti – Steaua Bucureşti (duminică, ora 19.45, Digi Sport).

CLASAMENT

 

1. CSU Sibiu         11/2 - 24

2. U BT Cluj          10/3 - 23

3. SCMU Craiova  9/4 - 22

4. CSM CSU Oradea      8/5 - 21

5. BCMU Piteşti    6/7 - 19

6. SCM Timişoara 5/8 - 18

7. Steaua Bucureşti          3/10 - 16

8. Dinamo Bucureşti        0/13 – 13