Campioana României dă semne evidente de revenire după un început de sezon intern şi european ezitant. Sâmbătă seara, CSM CSU Oradea a învins pe teren  propriu CSU Sibiu, liderul grupei valorice A din Liga Naţională, cu 78-68 (24-20, 16-17, 20-14, 18-17).

 

În faţa unui adversar tenace şi incomod, care s-a împăcat greu cu ideea eşecului, echipa orădeană s-a aflat, cu excepţia a două situaţii, în permanenţă la conducere pe tabela de marcaj. Cu un joc colectiv eficient, orădenii au găsit soluţii de a se desprinde de fiecare dată când sibienii încercau să reducă ecartul. "Consider că este cel mai bun meci pentru echipa noastră în acest sezon competițional. Aici includ și meciul cu Sakarya de la mijlocul acestei săptămâni. Am început să funcționăm ca o echipă, atât în atac, cât și în apărare. Firește avem în continuare de lucrat și de îmbunătățit, însă încep să ne recunosc după acest mec", consideră antrenorul Cristian Achim, care a remarcat revenirea lui Denison, dar şi prestaţiile lui Richard, Watson şi Pasalic. "Mi-a plăcut foarte tare efortul depus, viteza în care am jucat. Se vede că am intrat într-o formă sportivă corectă. Se vede și că revenirea lui Denison este un mare punct pozitiv pentru noi. Prin revenirea lui suntem mai atletici, mai mari, mai fizici. Din punct de vedere colectiv a fost cel mai bun joc din acest început de sezon pentru echipa noastră. A fost primul meci în care am jucat puțin zonă, aproape de ceea ce ne dorim noi. Giordan Watson este tot mai bun și se apropie de acel jucător pe care îl știam. Kris (Richard) și Pasalic au fost foarte productivi. Fiecare începe să se familiarizeze cu rolul său în echipă. Ceea ce este foarte bine. Denison a jucat un pic mai mult decât ar fi indicat pentru condiția lui, dar acum nu mai am ce să fac. Era obligatoriu să câștigăm acest meci", a adăugat Achim.

Urmează o săptămână cu două jocuri importante şi dificile pentru CSM CSU. Miercuri, de la ora 21.00, formaţia orădeană va juca în Germania, cu Wurzburg, în etapa a 3-a a grupelor FIBA Europe Cup, iar duminică, de la ora 20.15 va întâlni pe teren propriu marea rivală U BT Cluj în etapa a 6-a a Ligii Naţionale.

CSM CSU Oradea: Richard 20 puncte (3×3), Pasalic 14 (2×3), Watson 14 (2×3), Kariniauskas 9 (1×3), Denison 8, Valeika 8, Lázár 2, Ginyard 2, T. Fometescu 1, Petrescu. Nu a jucat Meluț. Antrenor: Cristian Achim.

BC CSU Sibiu: Hardy 17 (1×3), Tamulis 10 (3×3), Cooper Williams 10, Pratt 9, Philmore 7 (1×3), Dragoste 5 (1×3), Brosser 3, Falker 3, Tohătan 2, Gavriloaia 2. Nu au jucat: Varga, D. Gheorghe. Antrenor: Dan Fleșeriu.

Arbitri: Alin Faur, Dragoș Nicolae, Mircea Șerban. Comisar FR Baschet: Viorel Constantinescu

 

Alte rezultate din etapa a 5-a în grupa valorică A: BCMU Piteşti - Dinamo 98-73; SCM Timişoara - Steaua Bucureşti 78-62.

CLASAMENT GRUPA VALORICĂ A:

1. CSU Sibiu - 8 puncte

2. CSM CSU Oradea - 8 Puncte

3. BCMU Piteşti - 8 puncte

4. U BT Cluj - 7 puncte (4 jocuri)

5. SCMU Craiova - 6 puncte (3 meciuri)

6. SCM Timişoara - 6 puncte

 7. Steaua - 6 puncte (4 jocuri)

8. Dinamo - 5 puncte.