Baschetbaliștii orădeni au pierdut 77-88 (25-32, 17-24, 16-13, 19-19) derby-ul cu turcii de la Bahcesehir Koleji contând pentru etapa a 5-a din Europe Cup. În urma acestui prim eșec din această competiție, campioana României a căzut pe locul al doilea cu o etapă înaintea terminării primei faze.

Primul eșec în Europe Cup a venit tocmai pe propriul teren după un parcurs impresionant al roș-albaștrilor în ultima perioadă, aceștia venind după 6 victorii consecutive în toate competițiile. Înfrângerea nu surprinde neaparat câtă vreme băieții pregătiți de Cristian Achim aveau deja asigurată calificarea în următoarea fază a competiției, iar Bahcesehir venea din al doilea campionat al Europei din punct de vedere valoric. Având calificarea asigurată, cele două echipe și-au disputat poziția de lider al Grupei D în Arena Antonio Alexe din Oradea. În această ecuație, bihorenilor le-ar fi fost suficient și un eșec, dar nu la mai mult de 5 puncte, diferență cu care câștigaseră la Istanbul (71-66). Cu modificări în lotul de jucători dar și pe banca tehnică, oaspeții au început în forță marcând nu mai puțin de 32 de puncte în primele 10 minute. Principalul realizator a fost Trae Golden, cel care a marcat de unul singur primele 12 puncte ale vizitatorilor, iar până la final și-a trecut în cont nu mai puțin de 30. Situația nu s-a îndreptat pentru gazde nici în sfertul al doilea, în special din punct de vedere defensiv, turcii, și cu ajutorul discret al arbitrilor, distanțându-se la 14 puncte (42-56) până la pauza mare. Situația s-a schimbat oarecum în repriza secundă, atunci când apărarea a funcționat bine, dar insuficient pentru ca roș-albaștrii să poate întoarce ecartul stabilit după primul mitan.

Turcii, 77% la aruncările de la distanță!

„Leii roșii” au prestat un joc colectiv bun în ofensivă, 6 dintre aceștia marcând cel puțin 10 puncte. În defensivă a fost deranjul, băieții pregătiți de Cristian Achim încasând, pe propriul teren, 88 de puncte. Cu toate acestea, trebuie să recunoaștem că Bahcesehir este una dintre echipele puternice din această competiție. Așa cum remarca antrenorul Cristian Achim în conferința de presă de la final, turcii s-au impus și datorită unui procentaj incredibil reușit la aruncările de la distanță (77%, 10 din 13) despre care acesta spunea că nu a mai văzut așa ceva în întreaga sa carieră.

SCM U Craiova, adversara de mâine din Liga Națională

În continuare, baschetbaliștii orădeni au programat mâine, de la ora 19.00 (Digi Sport), în Arena Antonio Alexe, jocul din Liga Națională împotriva lui SCM U Craiova, a treia clasată. Va fi derby-ul rundei a 7-a din prima grupă valorică, orădenii ocupând locul al doilea, după U BT Cluj. Despre această dispută Cristian Achim spune: „Un joc pe care ne dorim să-l câștigăm. Firește, este un meci în care avem nevoie de victorie”.

CSM CSU Oradea: Richard 5 puncte, Broussard 12, Watson 10, Fometescu, Barnette 13, Valeika 2, Baciu 11, Zekovic 11 (3×3p), Markovic 13 (3×3p). Antrenor: Cristian Achim.