După trei ani petrecuţi la Oradea, Muha Pasalic pleacă de la echipa campioană. Conducerea clubului orădean a decis să nu-i mai facă ofertă de prelungire a contractului jucătorului bosniac de 31 de ani care a fost cel mai bun aruncător de la distanţă, în ultimele două sezoane, în Liga Naţională.

„Conducerea administrativă, întreg staff-ul tehnic al CSM Oradea dorește să îi mulțumească lui Muhamed Pasalic pentru contribuția avută la rezultatele și evoluția echipei de baschet masculin a clubului. Totodată îi urează mult succes în plan sportiv și cât mai multe satisfacții în plan personal”, este mesajul transmis jucătorului pe site-ul oficial al clubului orădean. Pasalic a fost cel mai precis baschetbalist în ceea ce priveşte aruncările de la distanţă în ultimele două ediţii ale Ligii Naţionale şi s-a clasat pe locul al doilea, din acest punct de vedere, în sezonul 2016-2017. Sportivul bosniac şi-a adus contribuţia la parcursul fără egal, în cupele europene, avut de CSM CSU în sezonul 2016-2017 atunci când roş-albaştrii au disputat 20 de partide internaţionale. Baschetbalistul şi-a adus contribuţia de asemenea la cele două titluri naţionale câştigate de formaţia orădeană. De menţional că la primul dintre acestea, în campionatul 2017-2018, Muha a ratat playoff-ul din cauza unei accidentări la degetul mare al mâinii de aruncare pe care şi l-a fracturat într-un meci cu CSU Sibiu. Pasalic a ajuns la Oradea în 2016 după ce îşi petrecuse primul an în România jucând pentru U BT Cluj-Napoca, alături de care a câştigat Cupa României, chiar în Arena „Antonio Alexe”. Muha, cel care a jucat 101 meciuri pentru CSM CSU Oradea în baschetul românesc și 29 în cupele europene, este al doilea jucător după Bogdan Ţîbîrnă la care bihorenii renunţă în această vară şi primul străin din acest punct de vedere. CSM CSU Oradea are semnate înţelegeri pentru viitorul sezon cu următorii jucători: Kris Richard, Giordan Wtason, Bogdan Nicolescu, Nikola Markovic, Arturas Valeika, Dragan Zekovic, Tudor Fometescu, Edward Petrescu şi Cătălin Baciu.

Fometescu şi Petrescu, în lotul U20 pentru europene

Tudor Fometescu şi Edward Petrescu, cei doi tineri jucători ai echipei campioane, fac parte din lotul naţionalei U20 a României, care, începând de mâine şi până pe 21 iulie, va evolua la Campionatul European U20 – Divizia B, care se va desfăşura la Matosinhos, în Portugalia. După trei săptămâni de pregătire centralizată, selecţionerul Dan Fleşeriu a decis să-i păstreze în lotul de 12 şi pe cei doi jucători de la CSM CSU Oradea. Tricolorii vor face parte din Grupa B alături de selecţionatele Bulgariei, Finlandei, Albaniei şi Cehiei. Prima partidă va fi cea în dauna Bulgariei, jocul urmând a se disputa mâine, cu începre de la ora 20.15. Primele două clasate se vor califica în grupa valorică 1-8, locurile 3-4 vor juca în turneul 9-16, iar ultimele clasate vor disputa turneul pentru stabilirea locurilor 17-21. Fometescu şi Petrescu au făcut parte din lotul naţional şi anul trecut, atunci când selecţionata României condusă de Mihai Silvăşan a jucat la Campionatul European U20 – Divizia A.