Oradea a devenit campioană naţională la baschet masculin pentru al doilea an consecutiv şi pentru a treia oară în ultimii patru ani. Acest lucru a fost posibil şi pentru că echipa administrativă împreună cu cea tehnică au colaborat foarte bine în ceea ce priveşte strategia de transferări.

În fiecare sezon în care a cucerit titlul naţional, Oradea s-a întărit semnificativ în pauza de iarnă. Pentru primul campionat câştigat de CSM CSU în 2016 şi-au adus contribuţia Miha Zupan şi, mai ales, Martin Zeno, care, de altfel, a fost MVP-ul playoff-ului în acel campionat. La penultimul titlu cucerit decisivi au fost Sean Denison, Vaidas Kariniauskas, dar mai ales Kris Richard, toţi sosiţi în pauza competiţională de iarnă. Actuala ediţie de campionat a fost câştigată după ce Zekovic, Carter, Markovic şi Barnette şi-au pus amprenta hotărâtor asupra evoluţiei campioanei, toţi patru ajungând la Oradea ulterior începerii campionatului. „Fiecare dintre ei și-a adus aportul în momente importante ale sezonului. Markovic a fost artizan principal în multe meciuri, contribuind în ambele faze ale jocului și etalând calități deosebite atât la perimetru, cât și în spațiul de trei secunde. Carter a oferit mai multe momente încântătoare de joc, cele mai important consemnându-se în Meciul 1 al finalei, când a dat tonul revenirii roș-albaștrilor. În fine, Barnette a strălucit în ultimul meci al sezonului, fiind de departe MVP-ul acelei partide”, menţionează site-ul oficial al clubului orădean. 17 din cele 21 de jocuri în care Markovic a jucat pentru CSM CSU au fost câştigate. Un procentaj asemănător de la sosirea sa la Oradea l-a avut şi Antonio Carter, CSM CSU câştigând 13 din cele 16 jocuri în care americanul s-a aflat pe teren. Mai puţin utilizat de la reîntoarcere din diverse motive, Barnette a fost în schimb decisiv în ultimul joc al finalei fiind de departe cel mai bun jucător de pe teren. Cu Sean pe parchet, roş-albaştrii au câştigat 6 din cele 7 jocuri disputate.

Aşadar, evidenţa arată că de fiecare dată conducerea tehnică şi cea administrativă au fost inspirate în alegerea jucătorilor care să se alăture proiectului construit la Oradea. Cu toate acestea, nu trebuie minimalizată contribuţia baschetbaliştilor care s-au aflat de la începutul fiecărui sezon din cele trei în care CSM CSU a devenit campioană. Situaţia este similară şi în această perioadă când Şerban Sere împreună cu Cristian Achim şi Milan Mitrovic vor analiza profund care vor fi mutările pe care campioana le va face pe piaţa transferurilor în vederea abordării sezonului 2019-2020 în care Oradea şi doreşte să joace din nou în grupele Ligii Campionilor.