Echipa din Sânmartin a avut de această dată o partidă mai ușoară decât se aștepta. Unirea Dej a contat doar în jocul la mijlocul terenului, pe faza de atac s-au prezentat extrem de modest, iar gazdele au profitat învingând cu 5-1 (3-1) și urcând astfel pe podium.

Oaspeții, fără argumente solide în fața gazdelor

Dilema pe care doreau s-o deslușească spectatorii gazdă, la începutul partidei, din micuța tribună de la terenul din Sântion, era dacă Unirea Dej putea s-o încurce și pe CSC Sânmartin cum se întâmplase cu cealaltă echipă bihoreană, Luceafărul, care este totuși lidera clasamentului. Și după cum a început partida se părea că gazdele vor avea ceva probleme cu dejenii. Chiar dacă bihorenii au trecut la cârma jocului din primele minute și au avut și ceva ocazii de-a înscrie, cei care vor marca primii vor fi oaspeții. În minutul 9, la una din rarele situații în care dejenii au avut prilejul să ajungă în preajma porții gazdelor, Bogdan Pop a trimis cu latul destul de moale de la circa 20 de metri, mingea părea că va deveni un chilipir pentru portarul Barabaș, însă în drumul ei spre poartă a atins piciorul unui fundaș și și-a schimbat traiectoria intrând în plasa porții. Presiunea gazdelor pe treimea adversă s-a accentuat iar la o minge în careul dejenilor tânărul portar C. Pop, a avut o intervenție neglijentă, de penalty, la Sorian, iar S. Pop a trimis de la punctul cu var aproape în vinclul porții, restabilind egalitatea pe tabelă, în minutul 12. Gazdele pun stăpânire totală pe joc, oaspeții apar extrem de rar prin careul bihorenilor însă fără a-și creea vreo situație clară de-a marca pe tot parcursul primei părți.

În minutul 17, Florin Pop a pornit cu mingea la picior cam de la centru, pe extrema dreaptă și, spre deliciul tribunei și disperarea jucătorilor adverși, a declanșat o adevărată „mișcare browniană” pătrunzând până aproape de linia de fund de unde a expediat balonul în careu cu adresă precisă S. Pop care, suav, a direcționat balonul în plasă scorul devenind 2-1 pentru bihoreni. Peste doar 2 minute, Sorian execută impecabil o lovitură liberă de la circa 25 de metri lateral stânga, balonul intrând în plasă îndoind brațele portarului Cr. Pop. Scorul devenind 3-1, gazdele au început să joace mai economicos până la sfârșitul reprizei întâi.

Florin Pop, MVP-ul meciului

Partea a doua a început tot cu gazdele la timonă, oaspeții jucând rezonabil doar la mijlocul terenului, de poartă nu prea se puteau apropia cu situații clare de gol. Pe acest fond de joc, în minutul 53, la o fază petrecută în apropierea careului dejean, S.Pop l-a deschis pe dreapta pe Sorian care a înaintat, iar de la limita careului de 16 metri lateral a trimis balonul plasat în colțul opus al porții apărate de D. Fărcaș, înlocuitorul lui Cr. Pop. Fl. Pop, din poziția de fundaș dreapta, a mai pornit o acțiune caracteristică lui, chiar mai spectaculoasă decăt cea din prima repriză finalizată cu gol, în care a driblat tot ce i-a ieșit în cale spre amuzamentul celor din tribună dar de acestă dată acțiunea ajunsă prin careul adversarilor a rămas fără finalitate. În minutele 74 și 75 oaspeții au singurele ocazii mai calare de gol ale meciului. În minutul 74 Blaj, care a scăpat singur pe contraatac, a trimis anemic în picioarele lui Barabaș, iar un minut mai târziu experimentatul Onicaș, cam de la 16 metri central, în loc să trimită un șut sănătos la poartă, fiindcă avea culoar, a încercat să trimită plasat cu latul astfel Barabaș având timp să intervină deviind în corner. Pe fondul schimbărilor, antrenorul Călin Cheregi, ca să-i satisfacă pofta de gol fundașului Fl Pop, l-a trimis în avanposturi iar acesta nu s-a sinchisit să profite de ocazie chiar în minutele de prelungire. I. Ban a executat o lovitură de colț până pe fruntea lui Al. Pintea care a retrimis-o până în apropierea liniei porții unde Fl. Pop, profitând și de o bâlbâială a unui adversar, a expediat-o fără menajamente în plasă stabilind scorul final la 5-1. Pentru pofta de joc și pentru deliciul produs spectatorilor îl consider pe Fl. Pop MVP-ul acestui meci.

După trei victorii consecutive obținute de CSC Sânmartin ar putea veni și a patra vinerea viitoare când va întâlni tot pe teren propriu echipa CFR Cluj II, în Sântion, de la ora 15:00.

CSC Sânmartin: Barabaş – Fl. Pop, Nogo, Lupşe, Arsene ('73 Al. Pintea), S. Brata ('46 P. Andraş), Tiponuţ, Habakuk ('59 I. Cuc), Ban, Sorian, Sg. Pop ('88 Vancea). Antrenori: Călin Cheregi, Fiter Ciprian

Unirea Dej: Cr. Pop ('30 D. Farcaş) – Chifu ('30 Sabo), Kereki, R. Zaharia, Plăian, V. Cătineanu, M. Onicaş, B. Pop, Fl. Blaj, A. Pop ('45 Al. Papp), Lemnaru ('63 Ad. Farcaş). Antrenor: Gheorghe Barbu

Arbitri: Alexandru Gornic – Andrei Pantea, Alina Mihoc (toţi din Arad)

Observatori FRF: Traian Marchiş (Baia Mare), Vasile Rad (Arad)