După splendida victorie din etapa precedentă, chiar pe terenul liderului din acel moment, echipa din Sânmartin a primit replica unei formații mai modest poziționate în clasament care, chiar dacă a plecat steagul în disputa de sâmbătă, a jucat destul de convingător

Mereu la timona partidei

Echipa din Sânmartin a condus în general ostilitățile în această partidă, mai accentuat în prima parte când de altfel a înscris și două dintre goluri și cu mai puțină autoritate în partea a doua când jocul a devenit mai echilibrat și, drept urmare, mai spectaculos în condițiile în care oaspeții, ieșind mai hotărâți la joc, au pus destule probleme gazdelor. CSC Sânmartin a evoluat în această partidă, în lipsa lui Paul Suciu suspendat, din nou cu masivul și puternicul fundaș dreapta Florin Pop pe postul de atacant central. Și de această dată Pop și-a făcut din plin simțită prezența în avanposturi punând o presiune constantă pe apărarea oaspeților, participând cam la toate acțiunile de atac ale gazdelor. Doar șuturile sale la poartă au fost mai puțin norocoase, întâlnind o dată transversala și în altă situație bara laterală, pierzând astfel ocazia să-și încununeze evoluția bună cu două goluri frumoase.

Gol frumos după o execuție superbă

Partida a început firesc cu gazdele la timonă, iar după 6 minute de joc, eforturile acestora au fost răsplătite cu înscrierea primului gol. Acesta a fost marcat din lovitură liberă, de la circa 30 de metri stânga, de către „specialistul casei”, Alex Sorian, cel care a trimis o parabolă tocmai în colțul opus, aproape de vinclu. Un nou gol minunat înscris de Sorian din acest gen de execuție. După alte căteva situații de a înscrie mai modeste dintre care o desprindem doar pe cea din minutul 26 atunci când, după o pătrundere pe stânga urmată de o centrare a lui Ionuț Ban, M. Popa a reluat peste transversală un șut deviat, a venit și golul al doilea, în minutul 30. Același irezistibil I. Ban a slalomat pe partea stângă, a trimis o centrare perfectă pe colțul lung de unde C. Sârbu a așezat, cu o precisă lovitură de cap, balonul între buturile echipei maramureșene. În tot acest timp, oaspeții nu au stat nici ei cu mâinile în sân având în această primă parte trei situații mai răsărite de a marca. Prima s-a consumat în minutul 32 când C. Tutuța a trimis un șut surprinzător de la circa 25 de metri lateral, iar tânărul portar Beke a intervenit în mod salvator deviind balonul în corner. Peste alte trei minute, Parnău a trimis de la limita suprafeței de pedeapsă aproape central, după o pivotare spectaculoasă, puțin pe lângă buturi. Și un alt șut periculos, devenit astfel datorită unei devieri, este trimis de A. David, în minutul 39, de la circa 25 m lateral stânga, balonul părăsind suprafața de joc în apropierea barei din colțul opus.

Scenariul nu s-a mai repetat

Partea a doua a jocului a fost cu ceva mai echilibrată în disputa pentru balon, la centrul terenului mai ales. Prima ocazie notabilă s-a consumat tot la poarta oaspeților, în minutul 54, când după o serie spectaculoasă de combinații ale gazdelor Florin Pop a finalizat cu un șut frumos de la marginea careului mare, balonul izbind însă transversala. Golul de 3-0 a fost înscris după ce mingea a urmat același traseu ce tinde să devină „tradiție”: pătrundere irezistibilă a lui Ban pe stânga, centrare la firul ierbii în interiorul suprafeței de pedeapsă unde Sfârlea, aflat pe traseul balonului dar într-o poziție incomodă, l-a lăsat să treacă, iar C. Sârbu a pus elegant latul direcționându-l în plasă pentru 3-0, în minutul 57. Abia intrat de un minut pe teren, maramureșanul Bîrlea pătrunde hotărât pe dreapta, portarul Beke ajunge cu o fracțiune de secundă mai târziu la balon, iar acesta trece mai departe până la C. Tutuță care, din careul mic, îl trimite în plasă reducând din handicap pe tabela de marcaj, în minutul 60. După acest gol primit, pe mulți dintre aparținătorii gazdelor i-a trecut așa un ușor fior gândindu-se la primele două etape când au fost egalați spre final după ce victoria părea asigurată. Scenariul nu s-a mai repetat, peste 4 minute a urmat al doilea șut în bară a lui Fl. Pop după o cursă pe partea dreaptă, iar în chiar minutele de prelungire, portarul Beke a avut o intervenție excelentă direcționând în corner o deviere pretențioasă, dar cu atât mai surprinzătoare, cu câlcâiul, a lui D. Simion, din șase metri. Cu cele trei puncte cucerite după această întâlnire, CSC Sânmartin urcă pe poziția a 5-a în clasament, un loc mult mai potrivit cu pretențiile și valoarea acestei echipe. CSC Sânmartin va avea etapa următoare o deplasare deosebit de grea pe terenul noului lider, Minaur Baia Mare. Așteptăm o nouă surpriză plăcută!

CSC Sânmartin: E. Beke - P. Andraș ('93 Dardai), S. Nogo, D. Lupșe, M. Arsene, M. Popa, Al. Sorian, R. Ember ('52 D. Sfârlea), I. Ban ('73 C. Habakuk), Fl. Pop, C. Sârbu ('73 R. Pop).

Antrenor: Cosmin Bodea

Progresul Șomcuta Mare: Roșiianu - D. Simion, B. Pașca ('46 R. Negrean), T. Balmoș, M. Parnău ('46 P. Nemeș), C. Bud, R. Lazăr, M. Revesz, Tutuță, Zete ('85 C. Pop), A. David ('59 B. Bârlea).

Antrenor: Cristian Bogdan

Arbitri: Victor Hurducaș (Cluj) - Sergiu Corb (Zalău), Alin Revnic (Cluj-Napoca)

Observatori FRF: Constantin Por (Satu Mare), Leontin Moga (Zalău)