Fără nicio formaţie la nivelul primelor două eşaloane fotbalistice ale ţării, după mulţi ani Bihorul va avea în schimb două reprezentante în Liga a III-a. Sorţii au făcut ca aceste echipe să se dueleze chiar în prima rundă a Seriei a 5-a într-un meci care se va disputa astăzi, de la ora 18.00, pe terenul din Sântion.

Modul în care cele două formaţii au ajuns să joace în Liga a III-a este complet diferit. Dacă CSC Sânmartin şi-a câştigat pe teren acest drept defilând practic în campionatul Ligii a IV-a Bihor, iar apoi învingând fără drept de apel (dublu 2-0), la baraj, pe ACS Floreşti, câştigătoarea campionatului judeţean Cluj, Luceafărul Oradea a ajuns să evolueze în acest eşalon după ce Nicolae Sarcină, controversatul patron al echipei, a găsit de cuviinţă să mute întreaga formaţie care terminase campionatul Ligii a II-a pe locul al 8-lea împreună cu staff-ul tehnic la Turnu Severin şi să o redenumească în Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Astfel Luceafărul a preluat locul lui ACS Energeticianul, retrogradată sportiv în Liga a III-a. La ora actuală formaţia care-şi desfăşoară jocurile de acasă pe terenul din Sânmartin are în componenţă numeroşi tineri cu nume fără rezonanţă în fotbalul românesc. În aceste condiţii este mai mult decât evident că CSC Sânmartin porneşte clar cu prima şansă în duelul de astăzi într-un campionat în care formaţia pregătită de Călin Cheregi are gânduri importante, chiar dacă nu declarate oficial. Cu un lot extrem de valoros, chiar şi pentru acest eşalon, în care se regăsesc fotbalişti cu experienţă şi la un nivel superior şi cu un antrenor bine pregătit, CSC va fi probabil una dintre protagonistele Seriei a 5-a, iar dacă se va putea, de ce nu, se va încerca atacarea promovării în Liga a II-a încă din acest sezon. Parcursul fără greşeală din primăvara acestui an precum şi cel avut în noua ediţie a Cupei României unde Sânmartinul a spulberat două reprezentante ale fotbalului sătmărean vorbesc de la sine despre forţa acestei echipe. Aşadar, cu aceste date ale problemei, putem afirma, fără a exista un risc prea mare de a greşi, că CSC are toate şansele să debuteze cu dreptul în campionatul Seriei a 5-a din Liga a III-a.

Celelalte partide ale etapei sunt:

Astăzi, de la ora 18.00: Viitorul Şelimbăr – Unirea Alba Iulia, Avântul Reghin – AFC Odorheiu Secuiesc, CFR Cluj 2 – Industria Galda şi Sticla Arieşul Turda – Minaur Baia Mare.

Mâine, de la ora 18.00: SCM Zalău – Unirea Dej, Gloria Bistriţa – Sănătatea Cluj şi ACSF Recea – Metalurgistul Cugir.