Practic cu echipele secunde în teren, două dintre formațiile bihorene care activează la nivelul ligii a III-a și-au disputat, pe noul teren de fotbal din Sânmartin, calificarea în turul următor al Cupei României. La capătul unui joc mult mai spectaculos decât cel de sâmbătă, din campionat, CSC s-a impus după prelungiri și executarea loviturilor de departajare cu scorul de 8-7. Rezultatul la finele timpului regulamentar, dar și după prelungiri, a fost 2-2 (1-2).

După modul în care au alcătuit echipele, cei doi tehnicieni au demonstrat încă din start că nu sunt prea interesați de această competiție. Ciprian Dianu a trimis în teren doar doi dintre jucătorii care au evoluat sâmbătă, în campionat, iar media de vârstă a echipei sale a fost de puțin peste 18 ani. Nici Cosmin Bodea, principalul lui CSC, nu s-a lăsat mai prejos, acesta începând meciul fără jucători precum Sergiu Pop, Salif  Nogo sau Alexandru Pintea. Media de vârstă a echipei din Sânmartin a fost de aproximativ 22 de ani. Așadar, două formații extrem de tinere și tocmai din acest motiv jocul a fost mult mai spectaculos decât cel din campionat, fiecare dintre cei aflați pe teren dorindu-și să lase o impresie cât mai bună astfel încât să-și câștige un post de titular.

 

Trei goluri și răsturnare de scor în prima repriză

Gazdele au deschis scorul destul de repede, în minutul 10, prin Ionuț Ban, cel care a marcat din 6 metri după o centrare venită de pe partea dreaptă, de la Mircea Pop. „Luceferii” au egalat în minutul 28 atunci când Carlos Covaciu a transformat o lovitură de pedeapsă obținută de Andrei Farcaș, care a fost faultat în careu. După alte 10 minute, băieții pregătiți de Ciprian Dianu au reușit să întoarcă scorul prin același Covaciu care a transformat și a doua lovitură de pedeapsă, de această dată obținută de către Kovari. Partea secundă a fost începută perfect de către gazde care au egalat la 2 după ce Alex Sorian a transformat impecabil o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri. Deși până la finalul timpului regulamentar, dar și al prelungirilor cele două formații și-au creat mai multe ocazii de gol, niciuna dintre echipe nu a reușit să marcheze astfel că s-a trecut la executarea loviturilor de departajare. Atât Luceafărul, cât și CSC au transformat primele 5 penalty-uri astfel că s-a trecut la a doua serie deschisă de către Darius Gheban (17 ani), căpitanul luceferilor, cel care a trimis balonul în bara transversală. De partea cealaltă, un alt tânăr, David Lupșe (20 ani), a avut sângele mai rece transformând lovitura de pedeapsă care a calificat CSC Sânmartin în turul al treilea al Cupei României.

Au marcat: I. Ban 10, Al. Sorian 48 / C. Covaciu 28 și 40, ambele din penalty

Au transformat lovituri de departajare: I. Ban, Arsene, M. Pop, Sfârlea, Sorian, Lupșe / Oros, Balogh, Gunie, Covaciu, S. Ban. A ratat Gheban.

CSC Sânmartin: D. Bițiș – Șt. Kovari (46 Pintea), Dardai (61 S. Nogo), D. Lupșe, M. Arsene, E. Tiponuț, R. Ember (53 Baciu), I. Ban, M. Pop, D. Sfârlea, Al. Sorian. Antrenor: Cosmin Bodea.

Luceafărul Oradea: E. Nergheș (46 F. Mihelea) – R. Pintilie, R. Ștef, A. Baicu (70 Cr. Oros), E. Țârtea – R. Toderici (46 Gunie), D. Gheban – cpt., C. Covaciu, A. Jurcuț, D. Marina (46 Balogh), Ad. Fărcaș (67 S. Ban). Antrenor: Ciprian Dianu.