Întotdeauna o victorie obținută cu un gol marcat în minutele de prelungire pare o izbândă mai plăcută, mai dulce. Așa s-a întâmplat și la această partidă, în care gazdele au dominat prima parte, iar în a doua au suferit fiind nevoie ca Sorian să inventeze o fază din care a marcat golul victoriei, în minutele de prelungire, stabilind scorul la 3-2 (2-1) și salvând toate cele 3 puncte puse în joc, pentru echipa sa.

Repriză dominată de gazde

După minutele obișnuite de tatonare, CSC Sânmartin a pus hotărâtă stăpânire pe joc, iar în minutul 15 a reușit să deschidă scorul prin golgheterul ei, S. Pop. După o angajare frontală în adâncime, Pop l-a driblat pe unul dintre fundașii centrali ai oaspeților și a trimis din careu, elegant, în plasa veteranului C. Albuț. Echipa gazdă, pe fondul jocului bun, reușește doar peste trei minute să majoreze scorul la 2-0. În minutul 18, Ionuț Ban, talonat fiind de un adversar, insistă la o minge care se încăpățâna să iasă în aut pe linia de fund și reușește în ultimă instanță s-o returneze în careul mic, spre surprinderea oaspeților, dar nu și a puștiului S. Brata care, atent, a expediat-o fără menajamente în plasă. A fost un gol care a încununat evoluția din ce în ce mai promițătoare a acestui tânăr jucător. CSC Sânmartin, în acele minute, prin jocul etalat, părea o echipă stăpână pe situație, nedispusă să facă rabat de la efort pentru a-și apropia victoria. Era stăpână pe mijlocul terenului iar oaspeții rareori aveau ocazia să viziteze careul gazdelor. Prima mare ocazie de gol a bistrițenilor a venit abia în minutul 34 când după o centrare bună din stânga, Stoianof a trimis o puternică lovitură de cap din 6 metri, iar Barabaș a salvat spectaculos, cu piciorul, cam de pe linia porții. A mai fost un șut puternic a lui Curtuiuș din careu care a ocolit cu puțin încheietura barelor porții gazdelor, în minutul 37. Însă, oarecum contrar cursului jocului, nu va greși ținta Nalați care după o lovitură liberă de la circa 18 metri aproximativ central, ușor acordată, a trimis frumos în vinclul din dreapta lui Barabaș în minutul 41.

Golul descătușării

După pauză, fața jocului s-a schimbat substanțial. Oaspeții au fost mai prezenți în joc iar gazdelor au dezvoltat un joc încâlcit fără clarviziune. Binenţeles, bistrițenii nu au ezitat să profite și în minutul 52, după o lovitură de colț bine bătută din dreapta, Hasnaş aduce egalarea cu o bună lovitură de cap. În continuare s-a jucat mai degrabă pe contre fără ca cineva să stăpânească în mod clar mijlocul terenului, dar și fără foarte mari ocazii de gol la cele două porți. Echipa care în mod surprinzător părea că suferă, era formația gazdă, în timp ce oaspeții jucau cu mai multă detașare. Când s-a intrat deja în prelungiri, în minutul 91, căpitanul Sorian hotărât să-și salveze „nava” aflată în derivă, a pătruns decis, cu mingea la picior, dinspre dreapta spre centru, până când a găsit un culoar de zbor potrivit pentru balonul care a explodat în plasa porții bistrițenilor aproape de „păianjen” spre nemărginita bucurie a taberei gazdelor. Dar ca bucuria victoriei să nu-l afecteze cumva pe antrenorul Călin Cheregi, S. Pop s-a „lipit” de un al doilea cartonaș galben în această partidă, și implicit de cel roșu, după ce l-a obstrucționat pe portarul Albuț să degajeze mingea în ultimul minut al prelungirilor.

Și astfel CSC Sânmartin se va prezenta la Reghin vineri, 11 octombrie, de la ora 15:00, fără Sergiu Pop, principala ei „gură de foc''.

CSC Sânmartin: Barabaș - Fl. Pop, Lupșe, Nogo, I. Ban ('46 Szabados), Sorian, Habakuk, Tiponuț, Pintea ('90 Vancea), S. Brata ('84 Andras), S. Pop ( 90+2 eliminat). Antrenor Călin Cheregi

Gloria Bistrița: C. Albuț - Milandru, Hasnas, Lörincz, Meșter, Chirlejan, Nalați, Băldean ('63 Birtalan), Cazan ('46 Suciu), Stoianof, Curtuiuș ('71 Dobrea). Antrenor: Dănuț Matei