Stadion: Comunal din Sânmartin

Teren: bun

Marcatori: Florin Pop 31, Sergiu Pop 44 (11 m), 62, 84 / Mărieş 12, Balha 33, Romario Rus 39 (11 m)

CSC Sânmartin: Barabaş (46 Beke) – Florin Pop, David Lupșe, Alex Pintea, Marian Arsene – Darius Sfârlea (46 Paul Suciu), Cyrus Habakuk, Ionuț Ban – Alex Sorian, Raul Baciu, Sergiu Pop (87 Eric Tiponuț). Antrenor: Cosmin Bodea.

Fotbal comuna Recea: Răilean – Liheț, Urs, Simion (73 Oiță), Jucan – Bura (61 Coman), Szecui, Lung (61 Akhmatov), Romariu Rus (61 Luboya) – Mărieș, Balha. Antrenor: Nicolae Constantin.

Arbitri: Claudiu Gaitin (Timişoara) - la centru: Călin Cimponeriu (Lugoj) și Ioan Daniel Humita (Armeniş – Caraş Severin) - asistenţi; Rezervă: Rareș George Vidican (Satu Mare)

Observatori: Marian Salomir (Cluj-Napoca) și Dorin Micșa (Timişoara).

Pe o vreme plăcută pentru fotbal în luna octombrie, dar și cu ceva vânt, CSC Sânmartin a reușit o calificare de senzație în șaisprezecimile Cupei României la fotbal după ce a trecut de o formație de Liga a II-a pe care a învins-o cu 4-3 după ce a revenit de la 1-3.

Partida a fost plăcută ochiului pentru cei prezenți, cu multe faze de poartă și, mai important, cu 7 goluri marcate în urma cărora bihorenii s-au dovedit a fi mai puternici. Având inițiativa jocului, gazdele au fost cele care au presat mai mult poarta adversă, dar mai eficienți s-au dovedit a fi vizitatorii care au intrat în avantaj, la cabine, după prima repriză. Partea secundă a fost la fel de spectaculoasă, dar cu mai multe realizări pentru băieții pregătiți de Cosmin Bodea, care au fost mai eficienți decât oponenții lor, în ciuda faptului că, la un moment dat, tehnicianul oaspeților a introdus în teren, în același timp, trei piese grele din angrenajul care funcționează în campionatul Ligii a II-a. Finalul a fost incendiar, bihorenii preluând conducerea în minutul 82 după care au fost nevoiți să gestioneze avantajul până la ultimul fluier al arbitrului, ceea ce s-a și întâmplat.

 

Au fost conduși, dar n-au renunţat

În debutul partidei, cele două echipe s-au analizat reciproc, studiu care s-a finalizat brusc, în minutul 12, la o fază care nu se anunța foarte periculoasă. O minge lungă trimisă pe Antonio Lung, pe banda dreaptă a atacului oaspeților, nu este urmărită de Lupșe până la capăt, adversarul reușind să o ajungă și să o centreze pe 6 metri, unde Alexandru Mărieș a îndeplinit o simplă formalitate, trimițând cu latul, din poziție centrală, în poarta lui Barabaș, care era plasat pe colțul scurt, neavând nicio șansă să intervină (0-1). Șocul primirii golului nu i-a afectat deloc pe bihoreni, care, prin atacantul Sergiu Pop, au ratat trei bune șanse de a egala în minutele 16, 20 și 24. Conform cursului jocului, egalarea a venit în minutul 31, atunci când, la capătul unei lovituri libere bătute excelent, pe jos, de către Arsene, Florin Pop a deviat balonul, care a intrat în plasă la colțul lung al porții apărate de Răileanu (1-1). Din păcate, doar două minute a durat bucuria bihorenilor, aceștia fiind din nou conduși după golul marcat de Adrian Balha. Jucătorul lui FC Recea a profitat de o minge pierdută ușor la centrul terenului de Habakuk finalizând un contraatac extrem de rapid (1-2). În ciuda jocului bun practicat de gazde, cei care au marcat au fost tot oaspeții, în minutul 39, atunci când Romario Rus a transformat cu siguranță un penlty acordat parcă destul de ușor (1-3). Deși se părea că la un asemenea scor și cu un adversar care venea dintr-un eșalon superior, prea multe nu se mai pot face, CSC Sânmartin s-a ambiționat să demonstreze contrariul. Cursa de urmărire a fost reluată și, până la pauză, în minutul 44, amfitrionii au reușit să reducă din diferență, prin Sergiu Pop, care a făcut și a transformat o lovitură de pedeapsă (2-3) .

 

Sergiu Pop, de neoprit

Partea secundă este începută curajos de către bihoreni, care ratează o bună șansă de egalare la lovitura de cap trimisă puțin alături de către Florin Pop. În continuare tot gazdele au fost mai periculoase, ratând ocazii bune prin Arsene, șut puțin pe lângă vinclu în minutul 55, și Sorian, șut în zid dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri, din poziție centrală, în minutul 60. Conform cursului jocului, egalarea a venit în minutul 62. Arsene a pătruns în careu pe partea stângă, a centrat în 6 metri, unde Florin Pop i-a așezat balonul lui Sergiu Pop, care, după un dribling scurt, a șutat cu stângul fără nicio șansă pentru portarul advers (3-3). Golul calificării l-a marcat, în minutul 84, același Sergiu Pop care, din nou, a scos și a transformat o lovitură de la 11 metri (4-3). Până la final, Recea a forțat egalarea și a beneficiat de o bună șansă de a marca, dar, din fericire pentru bihoreni, rezultatul a rămas neschimbat. Așadar, revenire de senzație pentru CSC Sânmartin, care-și asigură calificarea în următoarea fază a Cupei României, unde va întâlni un adversar din Liga I.