Ajunsă în premieră în „16-imile” de finală ale Cupei României, CSC Sânmartin joacă sâmbătă, de la ora 12.00, pe teren propriu, cu Dunărea Călăraşi, una dintre echipele bune ale ligii secunde.

Dacă bihorenii au încheiat meciurile de campionat în urmă cu o săptămână, călărăşenii sunt angrenaţi încă şi în Liga a II-a. În etapa intermediară din această săptămână, Dunărea a dispus acasă de CS Mioveni, scor 1-0, prin golul lui V. Alexandru. La Dunărea au jucat Began – Caragea, Bg. Șandru (cpt.), Wiktorski, Sălceanu, Ciucur (52 Fotescu), Djuric, Tudoran (84 Calu), Cârstocea, Alami (71 A. Lopez), Val. Alexandru.

În urma acestui rezultat, echipa antrenată de Cristian Pustai ocupă locul 3, cu 23 de puncte, după U Craiova - 27 puncte şi ASU Poli Timişoara - 24 puncte. Aşadar, CSC Sânmartin are în faţă o echipă solidă şi experimentată, cu pretenţii de prima ligă. În acest sezon, însă, formaţia pregătită de Cosmin Bodea a arătat că ştie să se mobilizeze în meciurile cu adversari mai bine cotaţi, victoriile asupra maramureşenilor de la Minaur Baia Mare, în campionat, şi FC Recea, în Cupă, fiind elocvente în acest sens. Celelalte „victime” ale formaţiei bihorene în actuala ediţie a Cupei României au fost Luceafărul Oradea, de care a trecut la loviturile de departajare, şi Sportul Şimleu.

În campionat, CSC nu a excelat, aflându-se după zece etape abia pe locul 7, cu doar 12 puncte, dar sâmbătă are şansa de a-şi depăşi condiţia şi de a mai furniza o surpriză în cea mai populară competiţie naţională.

Dintre cele 16 meciuri care vor avea loc de astăzi şi până luni, nu mai puţin de 11 vor fi televizate.

Programul complet al jocurilor:

ASTĂZI

Chindia Târgoviște – Hermannstadt, ora 18.00 | TV

Universitatea Craiova - Progresul Spartac Bucureşti, ora 20.45 | TV

SÂMBĂTĂ

Turris-Oltul Turnu Măgurele – Sepsi OSK, ora 11.00 | TV

CSC Sânmartin – Dunărea Călărași, ora 12.00

U Craiova 1948 – ASU Politehnica Timișoara, ora 13.15 | TV

AFC Farul Constanța – Academica Clinceni, ora 13.30

Concordia Chiajna – FC Botoșani, ora 13.30

Viitorul Pandurii – FC Argeș, ora 13.30

ACSM Ceahlăul Piatra Neamț – FC Petrolul Ploiești, ora 18.00 | TV

Dinamo – Viitorul Constanța, ora 20.45 | TV

 

DUMINICĂ

Ripensia Timișoara – AFC Astra, ora 12.15 | TV

ACS Hușana Huși – Universitatea Cluj, ora 13.30

FC Voluntari – Gaz Metan Mediaș, ora 17.30 | TV

Politehnica Iași – CFR 1907 Cluj, ora 20.30 | TV

 

LUNI

AFK Csikszereda – UTA Arad, ora 18.00 | TV

SCM Gloria Buzău – FCSB, ora 20.45 | TV

* Partidele cu menţiunea „TV” vor fi transmise în direct la Digi, Look și Telekom.

Jocurile se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare.