După o „secetă'' de cinci ani, Bihorul are din nou echipă în Liga a III-a. Formația din Sânmartin, după ce a câștigat campionatul fără să cunoască înfrângere, a trecut și de meciurile de baraj cu două victorii identice, 2-0. Returul de la Sântion a fost tranșat în repriza secundă după ce la pauză scorul era 0-0.

După victoria bihorenilor din tur, toată lumea se aștepta ca echipa din Florești să pună presiune pe gazde, să încerce să asalteze „reduta'' celor din Sânmartin. Chiar și echipa din Sânmartin, în primele minute de joc, lăsa impresia că este pregătită să „negocieze'' o asemenea situație, și să lovească pe contraatac prin rapizii săi atacanți. Însă dacă meciul a început oarecum echilibrat, treptat, formația mai puternică, cea din Sânmartin, a pus stăpânire pe joc. Mai mult decât atât, jucătorii mai dornici de joc, mai arțăgoși, au fost cei bihoreni. Adversarul care avea balonul la picior era imediat atacat de cel puțin doi jucători de la gazde, nu era lăsat să gândească, pasele, combinațiile celor din Sânmartin erau mult mai precise, mai riguroase. Drept dovadă că planul de acasă, al clujenilor, nu s-a potrivit de loc cu cel din târg, a fost faptul că în prima repriză nu au avut nici măcar o ocazie de gol.Prima șansă am notat-o în dreptul gazdelor, în minutul 8, când, după o pătrundere pe stânga în careul oaspeților, Ban trimite mult peste poartă dintr-o poziție favorabilă. În minutul 20 s-a accidentat Salif Nogo, cel mai experimentat și mai sigur fundaș al gazdelor. Evident că această ieșire din joc a creat ceva emoții în tabăra bihoreană, dar tânărul care l-a înlocuit, D. Lupșe, a jucat excelent, fără greșeală, în centrul defensivei. Hotărâți să tranșeze soarta barajului cât mai repede, pe fondul neputinței oaspeților, bihorenii s-au arătat din ce în ce mai mult prin careul clujenilor. Cam prin minutul 30 au fost o serie de trei cornere consecutive la poarta Floreștiului, la unul dintre ele Ban lovind bara. În minutul 32 Sorian centrează în careu din corner, iar Ovidiu Popa trimite o frumoasă lovitură de cap însă doar în transversala clujenilor aproape de vinclu.

Gazdele, mult mai generoase cu fotbalul după pauză

Repriza a doua a început cu un joc ceva mai alert, dar fazele mai periculoase tot la poarta clujenilor s-au consumat. Fl. Pop a pătruns în stilu-i caracteristic în careu și de undeva de la limita liniei de 6 metri a ratat incredibil. Însă a venit minutul 61 când S. Pop a trimis un șut sinusoidal, de la circa 16 de metri, la care portarul Țicrea a rămas încremenit surprins de traiectoria înșelătoare a balonului, iar mingea a întrat în plasă aproape de încheietura barelor, scorul  devenind 1-0 pentru gazde. Dar ca lucrurile să fie și mai limpezi, peste 4 minute Ban l-a întors spectaculos pe fundașul Corpodean (fiul fostului arbitru Sorin Corpodean), a pătruns în careu pe stânga și a trimis plasat pe colțul lung în poartă pentru un 2-0 decisiv. După ce în minutul 71 noul intrat Szabadoș irosește o bună situație de a marca, au și oaspeții ceva ocazii la poarta bihorenilor. În minutul 72 este nevoie de plonjonul lui Barabaș la picioarele lui Mariș care se pregătea să lovească mingea după o pasă în adâncime. Același Barabaș, în minutul 77, iese la o minge înaltă și o boxează până în afara careului de unde balonul este reluat din prima de Corpodean care a trimis imprecis peste poarta rămasă goală. În minutul 89 se consumă cea mai clară ocazie de gol a oaspeților. Pătruns în careu pe dreapta, Svichi șutează puțin din unghi, jos la colțul barei, dar Barabaș intervine salvator cu piciorul trimițând în corner.

Astfel câștigând și partida din retur, CSC Sânmartin a demonstrat că merită cu prisosință promovarea în a treia ligă a țării. Acest lot de jucători (înțelept întărit în pauza de iarnă) dacă rămâne în această formulă nu are cum să aibă probleme nici în Liga a III-a în sezonul care vine.

CSC Sânmartin: Barabaş – Fl. Pop, S. Nogo (20 D. Lupşe), Al. Pintea, M. Arsene, I.Cuc, E. Tiponuţ, Al. Sorian, I. Ban (85 Cl. Popa), Ov. Popa (61 Szabados), Sg. Pop (90 S. Brata). Antrenor: Călin Cheregi

ACS Floreşti: Al. Ţicrea – Al. Corpodean, R. Truşcă, B. Paravan, S. Bran, C. Crăciun, M. Feher (''M. Mariș), Ar. Svichi, M. Frătean, Ad. Pintea ('55 L. Văidean), P. Dîrjan. Au mai intrat: Văidean. Mariş, Toader. Antrenor: Călin Budişan

Arbitri: Kovacs Szabolcs (Carei) – Kopriva Zsolt, Kopriva Tamas (ambii din Satu Mare)

Observator de arbitri: Ioan Onicaș (Zalău) 

Observator de joc: Vasile Rad (Arad)