Aflată în plin proces de pregătire pentru viitoarea ediție a Ligii a III-a la fotbal, echipa FC Bihor Oradea va susține mâine, în deplasare, o nouă partidă de verificare, în compania unei formații care a terminat pe locul al doilea playoff-ul Seriei a 8-a din același eșalon.

 

Prea puțini jucători cu experiență

Cu 25 de jucători avuți la dispoziție, alți câțiva, precum Ioviță, Roșu sau Bob, cu probleme medicale, fiind absenți, echipa tehnică alcătuită din Florin Farcaș, Dorin Mihuț și Vlad Ghețe efectuează în fiecare zi cel puțin câte un antrenament în care sunt exersate diferite situații de joc. Așa s-a întâmplat și ieri când, în ciuda codului galben de caniculă, tot mai prezent în ultima perioadă, cei 25 de jucători au încercat să asimileze sarcinile pe care antrenorii se străduiau să le transmită. Misiunea tehnicienilor nu este deloc ușoară, ei având la dispoziție doar 7 seniori, iar asta complică excesiv sarcina pe care o au. Acestea sunt datele problemei, iar antrenorul nu are decât să încerce să scoată tot ce e mai bun din ceea ce are la dispoziție. „Mergem înainte”, a subliniat Florin Fracaș, cel care, în același timp, a spus că este imperios necesar transferul a cel puțin doi jucători cu experiență. Dacă în ediția trecută de campionat echipa a jucat prima manșă a barajului de promovare în Liga a II-a, în viitoarea ediție, cu ceea ce are acum la dispoziție, Florin Farcaș a admis că misiunea de a ajunge în playoff este foarte dificilă câtă vreme formații precum SCM Zalău, Unirea Dej și chiar și bihorenii de la Lotus Băile Felix s-au întărit foarte mult. Într-o altă ordine de idei, gazonul de pe terenul principal al Stadionului Iuliu Bodola arată impecabil, iar oamenii aflați în subordinea administratorului Ovidiu Clonda aveau ieri drept sarcină vopsirea în roș-albastru a gardului care împrejmuiește suprafața de joc astfel încât competițiile oficiale să găsească municipalul orădean pus la punct. Stadionul ca stadionul, dar echipa pare a fi problema deoarece în prezent ea poate fi denumită lejer FC Bihor Primavera, urmând definiția echipelor de tineret din campionatele de fotbal ale Italiei.

Câteva informații despre adversarul bihorenilor de mâine

Într-o altă ordine de idei, FC Bihor mai are programate patru jocuri de verificare până la startul Ligii a III-a. Primul dintre acestea va avea loc mâine, în deplasare, pe terenul unei revelații din ediția trecută a Seriei a 8-a din eșalonul al treilea. Este vorba despre echipa CSC Ghiroda și Giarmata Vii, ocupanta locului al doilea la terminarea playoff-ului din acea întrecere. Echipa comunală de lângă Aeroportul Timișoara are susținerea financiară a unei primării bogate, dar chiar și așa nu se fac excese din acest punct de vedere. De exemplu, cu un buget de numai 160.000 de euro, bănățenii au obținut aceeași performanță (locul 2 în playoff) reușită de bihoreni cu un buget mai mare. De menționat că echipa din Ghiroda s-a calificat mai repede în playoff-ul Seriei a 8-a decât o făcuse CSC Dumbrăvița, formație care, de altfel, a și reușit promovarea în Liga a II-a. Acestea sunt câteva date referitoare la adversarul pe care-l vor avea bihorenii în partida de mâine, unul puternic, după cum arată aceste informații.