Vicecampioana României la baschet masculin nu a avut absolut nicio emoție în fața echipei la care și-a început cariera profesională Cristian Achim, antrenorul bihorenilor. CSM CSU Oradea s-a impus 74-90 (9-23, 17-28, 26-23, 22-16) în fața echipei CS Vâlcea, penultima clasată în Grupa B a Ligii Naționale.

Nu doar pentru Cristian Achim această partidă cu CS Vâlcea a avut o conotație specială. La rândul său căpitanul Bogdan Nicolesc a petrecut vacanțe de vară și nu numai în această zonă, având la rândul său rădăcini în acest județ. Cu toate acestea, situația lor personală nu a afectat absolut deloc aspectul profesional, un exemplu în acest sens fiind timpii de odihnă solicitați de către tehnicianul roș-albaștrilor în momentele în care a simțit că echipa sa era deconectată de la miza jocului cu CS Vâlcea.

Oradea a obținut la Vâlcea a 7-a victorie stagională consecutivă din 8 posibile în Grupa B a Ligii Naționale. Ea a venit ca urmare unui joc bun practicat de către bihoreni pe parcursul primei reprize care, ulterior, la adăpostul unui avantaj de 25 de puncte, s-au relaxat în repriza secundă. La fel ca în atâtea alte partide, principalii jucători ai echipei au fost Erickn Neal (23 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive) și Donatas Tarolis (15 puncte, 6 recuperi și 2 pase decisive). De menționat că ciferele lui Erick Neal l-au propulsat în echipa etapei a 9-a conform site-ului de specialitate baschet.ro. În urma acestui rezultat, CSM CSU Oradea are 7-1 la general și se află în fruntea Conferinței B din LNBM la jumătatea primei faze a campionatului, la egalitate cu FC Argeș Pitești.

Următorul meci al orădenilor este programat miercuri, de la ora 19:00, la Oradea Arena. Adversar va fi Legia Varșovia într-un joc contând pentru etapa a 6-a din Grupa J în FIBA Europe Cup – ediția 2023/24. Este cel mai important joc de până acum în acest sezon competițional pentru CSM CSU Oradea.