Etapa a III-a din eșalonul al 3-lea, seria a X-a, aduce față în față pe terenul Luceafărul din Sânmartin, sâmbătă 11 septembrie, începând cu ora 17:00, formațiile bihorene Luceafărul Oradea și Lotus Băile Felix. Două echipe care, în ciuda denumirilor, își au reședința de fapt în comuna Sânmartin și care dezvoltă treptat o tradiție de-a se întâlni într-un derby local la nivelul Ligii a III-a.

Obiective diferite

Cele două cluburi au pornit această ediție de campionat cu obiective diametral opuse. În timp ce ”luceferii” au ca scop creșterea și formarea tinerilor fotbaliști, cu preponderență bihoreni, dar și evitarea retrogradării, ”lotușii” au ca obiectiv atacarea promovării, mărturie stând faptul că au un buget cu ceva mai stufos decât în precedentele două ediții. Din acest punct de vedere după consumarea a primelor două etape ambele echipe sunt oarecum în grafic. Luceafărul, cu probabil cel mai tânăr lot al seriei, a obținut deocamdată un singur punct pe teren propriu în confruntarea cu Sportul Șimleu Silvaniei, dar a capotat la un scor drastic, 5-0, în deplasarea de la Minaur Baia Mare, poate cea mai puternică echipă a seriei. Deocamdată au plătit tribut lipsei de experiență în condițiile în care la deplasarea de la Baia Mare le-au lipsit câțiva jucători dintre cei mai experimentați.

Lotus Băile Felix, o formație cu mulți jucători rutinați, a pornit și ea cu stângul această ediție după ce a pierdut oarecum surprinzător, scor 2-0, în fața tinerilor de la echipa secundă a CFR Clujului. Însă în etapa a doua dovedind maturitate sportivă, echipa, a revenit pe teren propriu după ce a fost condusă cu 1-0 de Someșul Dej și jucând convingător s-a impus în final cu un scor categoric de 4-1, semn că rezultatul din prima etapă a fost doar un simplu accident. Evident este prematur să tragem concluzii pertinente, după doar două etape, insă iubitorii fotbalului bihorean așteaptă cu încredere ca cele două formații să-și îndeplinească cu succes obiectivele propuse.

Exuberanță vs rutină

Astfel în acest weekend, spectatorii prezenți, vor avea ocazia să vadă, pe cochetul stadion din Sânmartin, o confruntare între avântul și exuberanța tinerilor ”luceferi” și rutina mai experimentaților ”lotuși”. Iar noi, publicul, sperăm să avem plăcerea de-a vedea o partidă atrăgătoare care să facă cinste fotbalului bihorean, destul de urgisit în ultima vreme.

CLASAMENT SERIA 10

1.SCM Zalău            2          2          0          0          12 - 4 6         

2. Minaur Baia Mare2       2          0          0          8 - 1    6         

3. CFR Cluj 2            2          1          1          0          3 - 1    4         

4.CA Oradea            2          1          1          0          3 - 2    4         

5.Lotus Băile Felix2            1          0          1          4 - 3    3         

6.Sportul Şimleu2  0          2          0          1 - 1    2         

7. Luceafărul           2          0          1          1          1 - 6    1         

8.Şomcuta Mare2  0          1          1          1 - 8    1         

9. CSM Satu Mare2           0          0          2          4 - 6    0         

10. Someşul Dej2   0          0          2          2 - 7    0