Stadion: Diosig

Gazon: moale

Spectatori: aproximativ 500 (100 din Lipova)

Marcatori: S. Zadori 13 / Paşcu 16, Trabalka 21, 37, 45+1, 59, 68

Cartonaşe galbene:  Vasinc 26, Kocsis 67

CS Diosig: Gheţe – Szucs (29 Hodişan), G. Karacsony, Marc, Arsene – Sfârlea, S. Zadori – Gado (46 L. Jurca), Ember, Cr. Jurca (75 Hegedus) – E. Popa. Antrenor: Zoltan Vig

Şoimii Lipova: Bujor – Kocsis (75 Pantea), Calvin, Pașcu, Tomuț – Ad. Piț (88 Cotoc), Bier, Sg. Popa (84 Bercu), Filimon (80 Simion) – Vasinc, Trabalka. Antrenor: Flavius Sabău

Arbtri: Marius Chiorean – la centru; Petrică Cîmpeanu, Marius Bălan (toți din Cluj) - asistenţi. Observatori FRF: Iulian Spătaru (Timișoara), Teodor Biriș (Hunedoara).

Scor neverosimil în prima confruntare dintre campioanele Bihorului şi Aradului din barajul pentru accederea în Liga a III-a. CS Diosig a fost surclasată (1-6) pe teren propriu de Şoimii Lipova, astfel că returul de la sfârşitul acestei săptămâni nu mai are nicio miză.

Oficialii din Diosig nu-şi făceau mari iluzii legate de o participare în eşalonul trei, însă şi-ar fi dorit un rezultat bun în faţa propriilor suporteri. Câştigătoarea Ligii a IV-a Bihor a fost în grafic doar în primul sfert de oră, când a controlat autoritar jocul. După ce Cr. Jurca şi Ember au ratat singuri cu portarul, primul trimiţând pe lângă poartă, iar celălalt şutând în Bujor, CS Diosig şi-a concretizat dominarea. Ember a executat un corner spre colţul lung şi S. Zadori (13) a marcat cu capul din 3 metri (1-0). Surprinzător, din acel moment echipa gazdă a fost de nerecunoscut. Defensiva lipsită de experimentatul a cedat la prima acţiune serioasă a arădenilor. Sg. Popa a executat o lovitură liberă din lateral stânga, iar Paşcu (13) a reluat în plasă cu latul din 6 metri (1-1). Şoimii au fost periculoşi şi din afara careului mare, elocventă în acest sens fiind execuţia lui Kevin Trabalka (20 de ani) din minutul 21, când a trimis în vinclu de la 25 de metri (1-2) Gazdele au avut o tresărire, dar mingea şutată de Cr. Jurca (34) de la 18 metri a lovit bara. Ca şi cum absenţa lui Fl. Lazăr din defensivă nu era de ajuns s-a mai accidentat şi fundaşul dreapta Szucs, iar oaspeţii au profitat din plin de improvizaţia de pe acea parte. Mai întâi, Sg. Popa a centrat în faţa porţii şi Trabalka (37) a plasat balonul în poarta adversă (1-3). Fază identică şi în primul minut de prelungire cu aceeaşi jucători şi la pauză scorul era 1-4. CS Diosig nu şi-a mai revenit nici în partea secundă, iar Trabalka, fostul atacant al UTA, FC Bihor sau Dinamo,  a mai înscris de două ori în minutele 59 şi 68 (1-6), prima dată din apropiere, iar apoi după o cursă de la centrul terenului! Eşec drastic al bihorenilor în faţa unui adversar mai bine pregătit, mai motivat şi chiar mai valoros. „Îmi pare rău de diferenţa mare, dar asta este, nu avem ce face. Păcat, pentru că am început bine, am avut ocazii, am marcat, după care am căzut iar Lipova a profitat şi a înscris pe fondul unor greşeli copilăreşti ale fundaşilor. S-a văzut diferenţa de pregătire, plus că am avut probleme cu accidentările, Sfârlea, Gado sau Zadori intrând incomplet refăcuţi. Adversarilor le-a ieşit aproape tot în acest meci”, a declarat Vig Zoltan, antrenorul lui CS Diosig. Diferenţa de scor i-a surprins şi pe învingători."Nu mă așteptam să reușim un asemenea scor și să rezolvăm promovarea după primul joc. E meritul băieților, munca noastră de un an se vede răsplătită. Sunt foarte bucuros! Am intrat puțin timorați în primul sfert de oră și le-am dat șansa gazdelor să-și facă jocul de atac unde au jucători foarte buni. Să nu uităm că, pe lângă gol, au mai avut câteva ocazii. O dată cu golul lui Pașcu am revenit în joc și am câștigat cu golurile lui Trabalka. Sunt bucuros pentru Kevin, astăzi i-a ieșit tot. Cinci goluri într-un baraj de promovare nu e puțin lucru", a afirmat Flavius Sabău, antrenorul echipei din Lipova.