După o ediţie de campionat 2018-2019 zbuciumată, la finalul căreia echipa a retrogradat, dar printr-o conjunctură favorabilă a rămas în Liga a IV-a, CS Bihorul Beiuş se pregăteşte pentru următorul sezon, care se doreşte a fi cu mai puţine "turbulenţe". Pe lângă o clasare scutită de emoţii, beiuşenii rămân fideli politicii de creştere şi promovare a jucătorilor tineri.

 

În pauza competiţională, lotul beiuşenilor a suferit unele modificări. Au plecat Cătălin Dan, la concitadina Gloria Beiuş, şi Cătălin Mândru, la CSO Ştei. Au venit, însă, Raul Lasc, Doru Lezeu (Gloria Căbeşti), Sebastian Popa (Unirea Livada), Sebastian Uşvat (Unirea Roşia) şi Kuruţ Istvan, acesta din urmă reluându-şi activitatea fotbalistică după o pauză de aproape doi ani.

 CS Bihorul Beiuş a susţinut şi două meciuri amicale: 1-1 cu juniorii A1 de la Luceafărul Oradea şi 3-4 cu CSO Ştei, ultimul disputat sâmbătă la Beiuş. Golurile gazdelor au fost marcate de F. Popa, G. Popa şi Balint, în timp ce pentru şteieni au înscris Gavriş (3) şi Toma.

Antrenorul-jucător Nicolae Mihoc a mizat pe Balint - A. Sârb, Kuruţ, G. Bogdan, Tipea, Fl. Popa., Dume, Lasc, S. Popa., Alb, Ţirban.  După pauză au jucat Pup, G. Popa, Maran şi Mihoc.  Miercuri, echipa beiuşeană va juca un meci de verificare la Salonta, cu CSM Olimpia.

"Ne propunem să dăm credit cât mai multor jucători tineri. Dacă ne gândim că în ultima perioadă patru jucători de la noi au ajuns la echipe de Liga a II-a (Vlad Degău la Ripensia Timişoara, Adrian Ungur la FC Argeş, Roland Miklo, Carol Fila (la Kazincbarcika FC, Ungaria), putem spune că această politică a noastră începe să dea roade, în ciuda rezultatelor mai puţin scontate de la prima echipă. Mai mult, prin parteneriatul cu Luceafărul Oradea, jucătorii noştri au ocazia de a juca în Campionatul Naţional de Juniori A. Preocuparea noastră merge şi către grupele mai mici, având înscrise câte una la juniori C şi E, şi două la juniori D, în campionatele organizate de AJF Bihor", a declarat Alin Popa, preşedintele CS Bihorul Beiuş.