Deși obiectivul trasat de Consiliul Local Beiuș, finanțatorul Clubului Sportiv „Bihorul”, părea unul accesibil – locurile 1-8, la finele turului Campionatului Ligii a IV-a, echipa de fotbal beiușeană se află pe un deloc onorabil loc 12, la numai trei lungimi de ultima poziție a clasamentului!

În aceste condiții, i-am solicitat inginerului Alin Popa, directorul CS „Bihorul” Beiuș, explicații și, mai ales, soluții pentru ieșirea din situația neplăcută în care se află secția de fotbal a clubului. Interlocutorul nostru este și el nemulțumit de cum au decurs lucrurile în tur, dar rămâne optimist vizavi de redresarea echipei, chiar dacă beiușenii sunt la opt puncte de ultimul loc ce asigură îndeplinirea obiectivului, pe poziția a opta staționând „Viitorul” Borș, cu 20 de puncte. Alin Popa explică evoluțiile neconvingătoare ale echipei – 3 victorii, 3 rezultate de egalitate și nu mai puțin de 8 înfrângeri – prin tinerețea lotului, deși decizia îndepărtării jucătorilor experimentați i-a aparținut, cunoscute fiind conflictele acestuia cu liderii vestiarului.

Directorul Alin Popa a explicat și de ce nici echipa de juniori A1 nu mai repetă performanțele din urmă cu câțiva ani, actualmente zbătându-se pe locul cinci, la nu mai puțin de 10 puncte în urma liderului, CSM „Olimpia” Salonta. Obiectivul acesteia este de a furniza jucători pentru echipa mare, grosul lotului de juniori A1 fiind format din fotbaliști născuți în 2002-2003.

Cât privește finanțarea clubului, directorul Popa nu se poate plânge, suma alocată de la bugetul local fiind de peste 636 de mii de lei, din care: 230 de mii pentru cheltuielile de personal, 351 de mii de lei pentru secția de fotbal, 40 de mii pentru cea de Ashihara karate și numai 15 pentru cea de tenis. În plus, au fost finalizate câteva investiții importante, precum reamenajarea vestiarelor și birourilor. Prin urmare, în condițiile unui buget generos, din care secția de fotbal și-a tăiat partea leului, rezultatele manageriale pe 2018 pot fi sintetizate astfel: echipa de seniori este la 8 puncte de realizarea obiectivului impus, iar juniorii A1 nu rup nici ei gura târgului fiind pe locul cinci; cât despre vreun transfer în eșaloanele superioare, care să confirme calitatea pregătirii juniorilor beiușeni și să aducă niscaiva bani în conturile clubului, nu s-a auzit!