După plecarea fostului antrenor principal Rudi Kovacs și a unora dintre componenții de bază ai lotului care a jucat în campionatul trecut, se părea că la CS Bihorul Beiuș încep problemele.

 

Într-un interviu acordat zilele trecute, Alin Popa, președintele clubului, a prezentat programul echipei de seniori din perioada de pregătire, noutățile de la nivelul lotului de jucători și obiectivele stabilite pentru ediția 2017-2018 a Campionatului Ligii a patra la fotbal.

Principala noutate o constituie tocmai preluarea echipei de seniori chiar de președintele Alin Popa, care va fi și antrenor interimar, după plecarea la un club din Ungaria a profesorului Rudi Kovacs. Totodată, acesta a declarat că, în conformitate cu cerințele Consiliului Local, în noua ediție de campionat nu va mai exista și un antrenor secund la prima echipă.

Sunt câteva modificări și în componența echipei: trei jucători - Mădălin Trip, Daniel Toma și Cristian Copil - au plecat de la Bihorul Beiuș, iar un al patrulea, Vlad Silaghi, s-a retras din activitatea de fotbalist, rămânând în cadrul clubului ca antrenor, lotul fiind completat cu Raul Pirtea și Daniel Gavriș, ambii de la CSO Ștei, precum și cu Szatmari Norbert și Miklo Zoltan, care au revenit după expirarea împrumutului la Zorile Buntești.

Cât privește obiectivele pentru sezonul competițional 2017-2018, acestea sunt: clasarea pe unul dintre locurile 1-5 și promovarea masivă de juniori A1 la echipa de seniori.

Interlocutorul nostru a trecut în revistă și grupele de juniori ale clubului, precizând că la CS Bihorul Beiuș funcționează grupe de juniori A1, C, D și E, precum și două grupe de inițiere. Dacă echipa de juniori A1 nu mai are ca obiectiv clar câștigarea titlului de campioană județeană, prioritară fiind promovarea cât mai multor componenți ai lotului la prima echipă, speranțele pentru adjudecarea unui nou trofeu județean se leagă de grupa de juniori D.

Deoarece prima echipă se află în plină perioadă de pregătire, iar startul noii ediții de campionat a fost amânat cu o săptămână, până pe 26 august, fotbaliștii beiușeni vor mai disputa două meciuri de verificare, ambele acasă, cu CSO Ștei (sâmbătă, 12 august) și cu Olimpia Salonta.