Duminică s-au întâlnit pe terenul din Sântandrei două dintre cele mai bune echipe ale campionatului Ligii a IV-a Bihor. A fost un soi de derby de clasament, pentru ocuparea locul doi a celei mai importante ierarhii a fotbalului bihorean. Câștig de cauză a avut echipa vizitatoare care a învins la un scor categoric de 4-0.

Crișul, la răspântie de drumuri

Ambele echipe s-au prezentat la această întâlnire cu unele probleme, Borșul cu improvizații în formula de start, din cauza unor accidentări sau alte motive, Crișul cu mici probleme de lot, dar mai ales financiare. Jucătorii se pare că nu au fost plătiți din august, iar duminică nu au fost bani pentru barem și doctor. Din această cauză atmosfera la echipă este destul de deteriorată și tinde să se acutizeze. Crișul Sântandrei  a fost mereu, de-a lungul anilor, una dintre echipele frumoase  ale campionatului nostru județean și ar fi păcat să dispară din fotbalul nostru care este tot mai sărac an de an. Din păcate, conform zvonurilor, primăria ar dori să renunțe la echipă. Să sperăm că acest lucru nu se va întâmpla și eventualii posibili sponsori să-și îndrepte privirile spre această grupare frumoasă.

Prima parte echilibrată

Încă se mai auzea ecoul fluierului de start al centralului Fl. Marcu când portarul G. Luca a trebuit să se întrebuințeze serios, prinzând mingea în doi timpi, după o „ghiulea” expediată de Sebi Zadori, aproape de la centrul terenului. Era secunda 5 ! Semn cât se poate de clar că „leii albi” au venit hotărâți să termine triumfători acestă partidă pentru a-și păstra poziția a doua, mai mult decât onorabilă, în clasament. Și au păstrat-o, dar nu chiar atât de simplu. În ciuda problemelor mai sus pomenite, echipa gazdă, a ieșit la joc și în prima parte am asistat la un joc echilibrat în care  gazdele au arătat că au câțiva jucători tehnici și iuți, dar Borșul ne-a demonstrat că este o echipă mai omogenă, chiar dacă a jucat într-o formulă oarecum inedită, în această partidă, și mai stăpână pe știința jocului. Scorul a fost deschis, în minutul 18, de către „leii albi” ai Borșului, după o superbă combinație colectivă, în ultima ei parte fiind implicați Tomuța și Giura, ultimul aflat în careu cu spatele la poartă i-a pus mingea pe „tavă” lui Waritz care a venit lansat din urmă și a trimis necruțător balonul în plasa gazdelor, scorul devenind 1-0. Singura ripostă mai concludentă la poarta oaspeților s-a consumat în minutul 32 când după o ieșire inoportună a lui Verdeș în lateral, Lascu a trimis în plasă din doi metri, dar și din poziție de ofsaid, golul nefiind validat.

Verdeș, imbatabil

Partea a doua debutează, încă din primul minut, cu un șut de la limita careului de 16 metri central, trimis de Cl. Copil care trece la o palmă de bara din stânga lui Verdeș. Nu trec decât 3 minute și Tomuța primește mingea în adâncime, profită de neînțelegerile dintre fundașii Crișului, îl driblează pe portarul Luca și trimite cu siguranță în poarta goală pentru 2-0. În această parte, Borșul a dominat jocul, dar și Crișul a avut câteva oportunități de-a marca. În minutul 63, o minge trimisă de Tomuța din dreapta care a traversat careul, fiind și deviată, a ajuns la S. Zadori aflat cam la 14-15 metri, iar acesta a tras puternic la poartă, portarul Luca a plonjat, dar nu a reușit decât să atingă mingea cu palma aceasta intrând îndărătnică în plasă. Scorul final de 4-0 a fost stabilit de Waritz în minutul 68, acesta aflat la circa 13 metri de poartă în unghi, cu spatele la poartă a pivotat și a trimis balonul în colțul lung. Gazdele rămân în inferioritate numerică în minutul 72 când Copil încasează direct roșu după o intrare nesăbuită la Giura. În minutul 80, Waritz aflat în careu la 14-15 metri lateral, prelungește pe spate cu capul o centrare din dreapta, balonul lovind transversala în colțul opus. Apoi a venit din nou rândul lui Verdeș să se evidențieze, în minutul 82 când a plonjat spectaculos și a scos un șut al lui Szilaghi de la 18 metri, și în minutul 88 când la fel de spectaculos a plonjat și a respins balonul la lovitura de penalty trimisă de Șumălan în dreapta sa. Paradoxal, Crișul a avut ocazii mai clare de gol în partea doua când a fost dominată serios, dar nu a reușit golul de onoare nici măcar de la punctul cu var, principalul „vinovat” fiind Cosmin Verdeș.

Crișul Sântandrei: Luca - Pascu, Șumălan, Filimon, Voit, Kun, Copil, Covaciu, Petrilă (55 Chișvasi) Ungur, Lascu (75 Szilaghi). Antrenor: Petru Gabor.

Viitorul Borș: Verdeș - Tătar (60 Petricău), Ienciu, Alungi, T. Popa, Mahmud (60 Kiss), Jurcuț, Tomuța, Zadori, Waritz, Giura (77 Czokos). Antrenor: Lucian Stance.

Arbitri: Marcu Florin - Gireadă Bogdan, Beleneși Stelian Alex. Observator AJF: Boros Petru.