La primul joc pe teren propriu din play-off, Crișul Sântandrei n-a fost cu nimic mai prejos decât liderul seriei a 10-a, dar a cedat pe final (1-2) cu SCM Zalău în fața unei asistențe numeroase, printre care s-au regăsit și foștii  internaționali Florin Prunea, Florin Răducioiu și bihoreanul Alexandru Boc.

Prima repriză a consemnat egalitate la scor, dar şi la bare, consecinţa unui joc echilibrat şi a unei prestaţii curajoase a gazdelor. Sorian (6) a executat un corner, iar Cristi Oros a deviat mingea cu capul şi a șters bara transversală. Peste zece minute, tot după o fază fixă, Vlad Fărcășan a reluat tot cu capul în bara porţii lui Anca-Trip. Partea secundă a început foarte bine pentru Crişul Sântandrei. O centrare a lui David Maghiar l-a găsit pe Ioan Hora (51) în centrul careului, care după ce a driblat scurt adversarul direct a scuturat plasa porţii juniorului Poptean (1-0).

Partida se îndrepta spre un deznodământ favorabil bihorenilor, mai ales că zălăuanii erau în criză de idei pe faza de construcţie şi ofensivă. Mai mult, Crişul a fost privată de o lovitură de la 11 metri, când Popescu i-a luat faţa lui Kascelan, a protejat mingea, iar fundaşul zălăuanilor a avut o intervenţie imprudentă din spate, nesancţionată de arbitrul de centru!

Scăpaţi cu bine dintr-o situaţie critică, oaspeţii au forţat în atac, iar defensiva bihoreană

a dat semne de slăbiciune. Dacă la gazde, schimbările n-au avut darul de a dinamiza jocul, doi dintre jucători introduşi pe parcurs la oaspeţi au schimbat soarta partidei. Pătraş a executat cu efect o lovitură liberă, iar Kascelan (80) a marcat din plonjon din 6 metri (1-1), fază în care Anca-Trip a rămas în zona liniei porţii, iar Cahill Ntchinda şi-a pierdut adversarul din marcaj. Peste cinci minute, Crişul a mai primit o lovitură tocmai din partea unui bihorean, Sergiu Pop, care a deviat din apropiere mingea în plasă (1-2). Înfrângere frustrantă pentru Crişul Sântandrei, care nu a ştiut gestiona finalul de joc în faţa unui adversar totuşi redutabil, dar care nu a avut o evoluţie convingătoare.

Crișul: I. Anca Trip - L. Hadadea, Cr. Oros, D. Stan, I. Ban, C. Trip, A. Achim, Al. Sorian (89 L. Prundaru), D. Maghiar (77 S. Gondor), I. Hora (77 C. Ntchinda), R. Popescu. Antrenor: Gheorghe Ghiț

SCM Zalău: D. Poptean - I. Sălăjan, Vl. Fărcășan, P. Kascelan, Al. Cherecheș (60 Fl. Pop), S. Zimța (60 A. Pătraș), V. Kun, Al. Mare (53 T. Cociș), C. Meșter (74 S. Culda), R. Cristea (53 Sg. Pop), St. Nikolic. Antrenor: Cristian Lupuț

Arbitri: Gabriel Mihuleac (Iași) - la centru; Alexandru Corb (Satu Mare), Kopriva Zsolt (Carei) - asistenți. Observatori FRF: Vasile Rad (Arad) și Octavian Șovre (Satu Mare)

 

În celăllat joc din etapa a III-a: CSM Olimpia Satu Mare - CSM Sighet 2-1 (2-1)

Marcatori: Cătălin Oanea 26, Nandor Pop 36 / Alexandru Iulian Zaharia 16

Clasament play-off

1. SCM Zalău  3          2          1          0          4-2       48

2. CSM Olimpia Satu Mare      3          1          0          2          4-5       36

------------------------------------------------------------------------------------------

3. CSM Sighet 3          1          1          1          3-2       31

4. Crișul Sântandrei      3          1          0          2          3-5       31

 

Etapa viitoare: vineri, 19 aprilie, ora 17.00: CSM Sighetu Marmației - SCM Zalău; sâmbătă, 20 aprilie, ora 17.00: Crișul Sântandrei - CSM Olimpia Satu Mare.