Handbalistele pregătite de Doina Ardelean au făcut o primă repriză bună pe terenul liderului Seriei D din Divizia A, scorul la pauză fiind 15-14 în favoarea gazdelor după ce orădencele s-au aflat la conducere timp de aproximativ 20 de minute. Cu un lot de jucătoare mult mai valoros, Crişul a jucat altceva după pauză astfel că s-a impus în final la 8 goluri diferenţă într-o partidă care a contat pentru etapa a 14-a.

Având la dispoziţie cel mai valoros lot din serie, gazdele şi-au câştigat toate partidele de pe teren propriu la o diferenţă de minim 6 goluri, cu o medie de peste 10. Aşadar handbalistele s-au deplasat în judeţul vecin pentru a ţine ritmul cu liderul seriei, ceea ce a şi reuşit timp de o repriză. Început furibund al bihorencelor care au intrat în meci cu un avantaj de 3 goluri obţinut în primele minute (1-4 minutul 5) anunţând astfel că nu au venit în excursie. Timp de 20 de minute orădencele au condus pe terenul liderului, însă Crişul şi-a revenit şi a câştigat prima repriză la diferenţă minimă, 15-14. Nemulţumit, orădeanul Sebastian Tudor, antrenorul gazdelor, şi-a „băgat în şedinţă" elevele, iar după pauză arădencele au arătat o altă faţă reuşind să crească diferenţa treptat. Scorul final a găsit echipa gazdă cu un avantaj de 8 goluri, o diferenţă normală de altfel, chiar dacă studentele au pus probleme serioase în meciul precedent, de la Oradea. În ciuda eşecului, CSU se menţine pe locul al treilea cu 22 de puncte adunate din 7 victorii, un rezultat de galitate şi 6 înfrângeri.

 

Celelalte rezultate ale etapei: Marta Baia Mare – CSM Târgu Mureş 16-31 (11-13) şi Universitatea de Vest Timişoara – CSU Reşiţa 30-23 (14-10).

În etapa următoare, CSU Oradea va primi sâmbătă vizita echipei Marta Baia Mare, ultima clasată.

CSU Oradea: Pintea, Fulgescu – Duțu 8 goluri, David 4, Zegrean 4, Preduca 4, Hercuț 3, Surducan 1, Horj 1, Gaga, Petric, Damian, Toma, Pop, Corondan, Codreanu. Antrenori: Doina Ardelean şi Cristian Ardelean.

Crișul Chişineu-Criş: Nemoianu, Năstasă, Corha – Klimek 7, Vezentan 7, Cherecheși 6, Gaiu 5, Boldor 4, Petrușe 3, Golusin 1, Vrabie, Haidu, Snakovszki. Antrenor: Sebastian Tudor.