Tânăra echipă de handbal feminin a CSU Oradea a pierdut 33-24 (15-8) duelul din deplasare cu prima clasată, partidă care a contat pentru etapa a 4-a din Seria D a Diviziei A. Victoria s-a datorat în special celor 4 jucătoare care în trecut au evoluat sub comanda Doinei Ardelean.

Cotată cu șansa a doua în deplasarea de pe terenul liderului, CSU Oradea nu a reușit să-și depășească statutul suferind cel de-al doilea eșec stagional. Cu Ligia Puț, Bianca Mârcă, Cornelia Vrabie și Ileana Damian în teren, toate patru foste componente ale CSU Oradea, dar și cu alte câteva hanbaliste experimentate cu jocuri la nivelul primului eșalon, gazdele au controlat meciul de la un capăt la altul. Tinerele hanbaliste orădence au intrat timorate în teren văzând la încălzire cu cine urmează să se dueleze. În aceste condiții, elevele orădeanului Sebastian Tudor s-au desprins pe tabela de marcaj încă din startul partidei. Gazdele au avut la un moment dat un avantaj de 10 goluri care a fost redus la 5 pe parcursul reprizei secunde. Din păcate însă, pe fondul mai multor ratări și a crispării în joc, amfitrioanele s-au desprins din nou spre final. Așadar eșec clar pentru CSU cauzat în special de cele patru foste jucătoare și de aici se naște o întrebare al cărei răspuns nu-l vom ști niciodată: oare care ar fi fost rezultatul dacă acestea ar fi evoluat sub comanda Doinei Ardelean? După 4 runde, Oradea ocupă locul al 4-lea (la egalitate cu CSU Reșița, a treia clasată, dar despărțite de golaveraj) cu 6 puncte adunate după 2 victorii și tot atâtea înfrângeri. În etapa următoare, CSU va evolua pe propriul teren sâmbătă, 12 octombrie, în compania echipei Marta Baia Mare, ultima clasată cu înfrângeri pe linie în acest sezon.

Celelalte rezultate din etapa a 4-a: Universitatea de Vest Timișoara – CSU Reșița 22-25 (11-16) și Marta Baia Mare – CSM Târgu Mureș 24-35 (14-20).