În cadrul primei partide desfășurate pe un teren de iarbă, în comuna arădeană Șimand, după aproximativ trei luni în care s-a pregătit doar pe suprafețe sintetice, ocupanta locului al treilea din Seria a 10-a a Ligii a III-a a avut o prestație consistentă, încununată cu succes, în fața liderului din Seria a 8-a a Ligii a III-a.

Cu toate că suprafața de joc a dat „semne de oboseală” având în vedere perioada anului în care ne aflăm, aceasta nu a reprezentat un impediment major permițând celor două formații să aibă un ritm bun ceea ce a condus spre un spectacol fotbalistic plăcut ochiului.

Au dominat prima repriză

Unicul gol al partidei s-a marcat relativ devreme, în minutul 19, atunci când Roșu a finalizat din drop, din marginea lateral-dreaptă a careului mare, o pasă venită de la Claudiu Codoban, cel sosit la CAO în această iarnă și care va avea sarcina să limpezească atacurile orădenilor în cele 8 jocuri rămase de disputat în campionat. În prealabil, în minutul 18, același Roșu irosise o bună șansă întinzându-l serios pe Rafael Zamfir, portarul Crișului. Tot în debutul partidei, alb-verzii ar fi trebuit să primească o lovitură de pedeapsă după un fault asupra aceluiași Codoban. După golul marcat, CAO a continuat să atace dominând clar jocul până la pauză. Evident că în aceste condiții s-au ivit și ocaziile dar Alex Lezeu, în minutele 28 și 36, n-a fost suficient de inspirat. Același Lezeu l-a văzut bine pe Marius Hosu, în gura porții, dar centrarea acestuia de pe partea stângă a fost respinsă cu un ultim efort de către Sergiu Sabău.

Jocul s-a schimbat după pauză

În partea a doua datele problemei s-au modificat. Arădenii au fost cei care au avut inițiativa, elevii lui Florin Farcaș încercând să puncteze decisiv pe contra-atac. În aceste condiții, cei de la Crișul și-au trecut în cont prima oportunitate de a marca în minutul 60, dar portarul Cosmin Verdeș a fost la post. Apoi, într-un interval de 6 minute (66 și 72) Florin Teședan a ratat două mari ocazii evidențiindu-l din nou pe Verdeș. Între aceste două mari șanse de egalare, bihorenii puteau puncta și ei de două ori prin Claudiu Codoban, dar mijlocașul a fost imprecis trimițând, din interiorul careului, de fiecare dată peste poartă. Presiunea echipei pregătite de către Adrian Abrudean a crescut și mai mult după minutul 75 dar fără sorți de izbândă în fața unei defensive orădene excelente. Alb –verzii puteau face 2-0, dar Hosu, în minutul 82, și Copil, în minutul 87, nu au fost suficient de preciși.

A debutat ultimul transfer

Așadar test reușit pentru orădeni la care și-a făcut debutul ultimul transfer, Andrei Popa, un jucător de doar 16 ani, de 2,02 metri înălțime, care evoluează pe poziția de fundaș central. Acesta provine de la „satelitul” lui CS Universitatea Craiova și are selecții la naționala României U15.

„Am arătat bine după trei luni de sintetic”

La finalul partidei, Florin Farcaș a apreciat că jocul cu liderul Seriei a 8-a a fost unul reușit pentru echipa sa în condițiile în care a fost primul desfășurat pe un gazon natural după trei luni. „Un joc bun prestat de noi, mai ales pe parcursul primei reprize. Evoluția echipei m-a mulțumit privind prin perspectiva faptului că acest duel a fost primul după trei luni în care ne-am antrenat și am evoluat doar pe suprafețe sintetice. Îmbucurător găsesc faptul că am arătat exclent fizic și tactic în fața unei formații care are gânduri de promovare în Liga a II-a. Singurul aspect care m-a nemulțumit au fost ratările deoarece am irosit prea multe ocazii”, ne-a declarat Florin Farcaș, antrenorul CAO Oradea.

Două amicale în această săptămână

„Vulturii verzi” au programate alte două amicale pe parcursul acestei săptămâni. Primul se va desfășura miercuri, de la ora 15.00, pe terenul sintetic din Salonta, în compania echipei CS Ineu, iar cel de-al doilea, sâmbătă, tot de la ora 15.00, la Arad (pe un teren cu gazon natural dacă timpul o va permite), cu Șoimii Lipova.

CAO Oradea: Verdeș – Cr. Copil (Török 89′), Mintaș, Letan, Ioviță (Panti 75′) – Cherman (A. Popa 88′), R. Ardelean (Blăgea 73′) – C-tin Roșu (D. Costea 85′), Codoban (D. Stan 79′), Al. Lezeu (Urbanowski 75′) – M. Hosu (A. Iacob 89′). Nu au jucat: L. Popa, Ad. Lazăr, Sg. Ciocan și V. Dobrescu (accidentați). Antrenori: Florin Farcaș, Dorin Mihuț și Vlad Ghețe.

Crișul Chișineu-Criș: R. Zamfir – Haloș, Sabău, Al. Nistor, G. Siminic – I. Mihuța – I. Ciubotariu, Suslak – Busuioc, Velici, Susan. Au mai intrat: Pășcălău – Teședan, Cocriș, Clej, Pătlăgică. Antrenor: Adrian Abrudean.