Echipa orădeană a dominat acest joc. Nu autoritar, dar mereu a fost la cârma jocului. Crișul Aleșd a cedat deliberat terenul și când a avut ocazia, a ripostat. Rezultatul tacticii lor s-a oglindit în scorul final, 2-1 (1-1) și 3 puncte prețioase.

Jucătorii echipei aleșdene au început jocul în aceleaşi coordonate ca în partida disputată în urmă cu câteva zile la Sânmartin. Atunci au ieșit la joc încercând să se ia la „trântă'' cu o echipă mult mai stăpână pe posibilitățile ei. Însă, până la final, au fost taxați drastic cu scorul de 10-1 de către lider. La startul acestui meci se părea că istoria se va repeta. Diferența în acest joc a fost că jucătorii de atac ai alb-verzilor nu au reușit nici măcar să creeze faze autentice de gol până la golul înscris de gazde. Au fost două șuturi frumoase, unul a lui Balog trimis de la circa 25 de metri, din poziție centrală, în minutul 11, prins în doi timpi de portarul gazdelor, apoi în minutul 19, cam din aceeași pozitie, cu același rezultat, trimis de „vulturul'' Haș. În rest câteva mingi bâlbâite în ambele careuri.

A învins pragmatismul

Scorul va fi deschis, oarecum contrar cursului jocului, în minutul 28 când, după o deschidere în adâncime, Todor a pătruns în careu și de la 14 metri a trimis pieziș în colțul lung al porții tânărului orădean Ruska. Cam din acel moment, deliberat sau nu, jucătorii gazdă s-au grupat în propria jumătate mulțumindu-se doar să dejoace atacurile construite în pripă și uneori haotic de către oaspeți, și să atace periculos când au avut ocazia. În minutul 37 Hosu a „prelucrat'' o fază în partea dreaptă pe care a încheiat-o cu o centrare care a traversat pe jos tot careul ticsit cu jucători, iar la capătul ei a apărut Török care, ușor ieșit din cadrul porții, a trimis cu latul de la un metru, pe lângă bara porții goale aleșdene. Ratare de „cascadorii râsului''. Același Török se va revanșa în minutul 40 când, după o centrare tot de pe dreapta trimisă de Varodi de această dată, a pătruns hotărât în careul mic talonat fiind de un fundaș advers dar a trimis cu pieptul în plasa porții gazdelor pentru 1-1 la pauză. În actul secund morișca orădenilor a măcinat, în continuare, în gol, la mijlocul terenului. „Vulturii verzi'' dominau jocul dar fazele construite de ei se destrămau aproape mereu undeva pe la limita careului de 16 metri. Echipa orădeană nu a avut precizie, suferind în ultimii 30 de metri. Gazdele au avut răbdare, oaspeții au început să se pripească și, la o fază în care fundașii orădeni au interpretat greșit o ipotetică poziție de ofsaid, atacantul Aleșdului, Todor, a țâșnit din linia a doua, iar după ce a pătruns în careu l-a executat pe Ruska ieșit în întâmpinare. Astfel a fost stabilit scorul final de 2-1, în minutul 71.

Gazdele au ținut cu „dinții'' de acest rezultat

Neputința alb-verzilor de a destrăma „reduta'' gazdelor s-a accentuat, vociferările la adresa arbitrului Orban s-au întețit, în ambele tabere, și au crescut și numărul cartonașelor galbene. Costea s-a ales cu al doilea galben în minutul 90+1 și implicit cu o eliminare.

Așa s-a încheiat un meci cu o echipă gazdă care a fost mai pragmatică și care în mod clar a învățat din experiența nefericită trăită în etapa precedentă pe terenul de la Sântion.

Crișul Aleșd: Groze - Györi, Mălaiu, Mîndrilă, Gavriluț, Buda ('80 Olar), Țap, Laszlo ('88 Mărghitaș), Crăciune, Todor, Horvath ('91 Pașca). Antrenori: Ciprian Fogorași, Lele Mihai

CAO Oradea: Ruska - Varodi ('68 Man), Tenche, Letan, Amir, Balog, Török ('46 Pașcar) , Blăgea ('46 Ciocan), Costea, Haș, Hosu ('68 Panti). Antrenori: Fărcaș Florin, Mihuț Dorin

Arbitri: Orban Norbert - Moza Adina Florina, Lăzurean Răzvan

Observator AJF Bihor: Radu Bitea