Reveniţi la antrenamente după zilele libere pe care le-au avut după disputarea finalei de Cupă, baschetbaliştii orădeni nu se pot pregăti în condiţii normale. Situaţia este cauzată de convocarea a trei jucători la echipele naţionale, precum şi de accidentările pe care le au alţi doi.

 

De parcă nu ar fi fost suficientă înfrângerea din finala Cupei, Cristian Achim este nevoit să gestioneze şi o perioadă în care are doar opt baschetbalişti la antrenamente. Andrei Mandache şi Bogdan Nicolescu sunt convocaţi la lotul naţional al României, în timp ce Goran Gajovic a fost selecţionat în echipa Muntenegrului pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2019. Martin Zeno se află în recuperare după operaţia de la genunchi suferită în luna ianuarie, iar Mihai Gavrilă are o problemă de sănătate care nu îi permite să intre în programul echipei decât în a doua parte a săptămânii. În aceste condiţii, fără a avea măcar 10 sportivi la şedinţele de pregătire, tehnicianului îi este foarte greu să-şi desfăşoare activitatea. „Ne pregătim într-o formulă restrânsă având doar 8 jucători la antrenamente. Nu suntem nici măcar 10 pentru a putea alcătui două echipe. Venim după înfrângerea din finala Cupei, situaţie care ne afectează, dar peste care trebuie să trecem. Vom avea un joc amical sâmbătă, cu o formaţie din Ungaria, prilej cu care vom încerca să punem la punct detaliile pentru partea a doua a campionatului”, a declarat Cristian Achim, antrenorul CSM CSU Oradea. De menţionat că cei trei baschetbalişti convocaţi la naţionale vor reveni la echipă în 27-28 februarie, primul joc oficial, acasă cu U BT Cluj, fiind programat pe 2 martie.

Se pregătesc pe plan local

Şi cum pentru CSM CSU Oradea urmează o perioadă aglomerată în următoarele luni, „roș-albaștrii au reluat activitatea, având în primul rând ca scop îmbunătățirea stării fizice la nivel general”, se arată pe site-ul oficial al clubului. În prezent, echipa se pregătește în următoarea alcătuire: Kris Richard, Vaidas Kariniauskas, Muhamed Pasalic, Tudor Fometescu, Darius Meluț, Sean Denison, Arturas Valeika și Bogdan Țîbîrnă. Preparatorul fizic Marius Marinău este cel care coordonează şedinţele de pregătire din sala de forţă, „secundul” Milan Mirovic are drept sarcini antrenamentele de individualizare şi îndemânare, în timp ce Cristian Achim ţine şedinţele tactice. Având la dispoziţie condiţii optime de pregătire şi refacere, echipa va rămâne pe plan local pentru a se antrena. În ceea ce priveşte programul de refacere, un rol important îl au Cristian Dan şi Alin Iova.  

Meci amical sâmbătă

Şi pentru că cel mai bun antrenament este jocul, CSM CSU va susţine un amical, sâmbătă de la ora 17.00, în Arena „Antonio Alexe”, adversar urmând a-i fi Szedeak Szeged, ocupanata locului al 10-lea din prima ligă maghiară. Pentru acest meci, intrarea spectatorilor va fi liberă.